Насловна Најновије Обезбијеђен знатан дио средстава за градску кућу на Сокоцу

Обезбијеђен знатан дио средстава за градску кућу на Сокоцу

161
0

Начелник Сокоца Милован Бјелица, изјавио је Срни, да су уз подршку Србије и Републике Српске у највећем дијелу обезбијеђена средства за изградњу градске куће, у којој би били смјештени дио Општинске управе, библиотека, музеј, туристичка поставка и спомен-соба, те изразио наду да ће градња почети врло брзо.

„Знам да је не можемо правити из буџета, нити можемо финансирати, али имам чврста обећања предсједника Републике Српске и Србије /Милорада Додика и Александра Вучића/ да ће помоћи изградњу овог објекта јер се на Сокоцу чува печат Републике Српске – Српско војничко спомен-гробље Нови Зејтинлик и манастир на Равној Романији, гдје су уписана имена 4.265 погинулих бораца“, навео је Бјелица.

Према његовим ријечима, тендер за изградњу градске куће је у току, а отварање понуда би требало бити организовано почетком јануара.

Он је истакао да ће упоредо са изградњом градске куће на Сокоцу бити реконструисана кино-сала и Дом културе, који је изгорио прије 15 година.

„До сада се пријавило 16 компанија које су заинтересоване за изградњу градске куће на Сокоцу. Када је ријеч о реконструкцији кина, ту је завршена тендерска документација. Била су четири понуђача, одабран је један и са почетком грађевинске сезоне ћемо и то да ријешимо“, прецизирао је Бјелица.

Бјелица је истакао и да је сарадња ове локалне заједнице са вишим нивоима власти, првенствено са предсједником Републике Српске одлична, наводећи да Додик разумије потребу да се Соколац развија, али да, како је рекао, проблем за ову општину настаје због неразумијевања локалне скупштинске већине.

„Предсједник не даје подршку мени, већ активностима које радимо. Он разумије и даје подршку. Никада нисам наишао на затворена врата и захвалан сам предсједнику, Влади Републике Српске, као и нашем кадру у Савјету министара“, рекао је Бјелица.

ИЗВОРСрна, фото načelnik.net
Претходни текстПројекти стварања нових подјела у српском народу
Сљедећи текстНајнижа плата у 2024.години 900 КМ