Насловна Најновије Обиљежавање Дана и крсне славе општине Рогатица

Обиљежавање Дана и крсне славе општине Рогатица

209
0

Општина Рогатица данас обиљежава крсну славу Преображење Господње, а тим поводом биће служена Света литургија у цркви Свете Тројице и славски обред у порти овог храма.

Након тога услиједиће литија од цркве до зграде општине, у којој ће осим свештенства учестовати вјерујући народ, представници политичког, привредног и друштвеног живота, те званице и гости општине Рогатица, најављено је из локалне управе.

Делегације општине Рогатица и општинске Борачке организације, те присутних гостију, положиће вијенце на спомен-плочу испред Спомен собе у знак сјећања на 294 борца са подручја ове општине, погинула у Одбрамбено-отаџбинском рату.

У протеклих седам дана у сусрет Дану ове општине у програму „Преображењски дани 2023“ организовани су духовни, културни, спортски и други садржаја.

Српска црква и вјерници, Преогражење Господње обиљежавају као један од 12 великих Господњих празника у коме се прославља тренутак када се Христос први пут преобразио на гори Тавор, да би пред својим ученицима показао своју божанску славу и моћ и тако их припемио за предстојеће страдање.

ИЗВОРсрна, фото 058.ба
Претходни текстВучић у дводневној посјети Мађарској
Сљедећи текстСрпска богатија за још 28 беба