Насловна Најновије Обиљежавање Дана и крсне славе Правног факултета и 77. година постојања ове...

Обиљежавање Дана и крсне славе Правног факултета и 77. година постојања ове високошколске установе

151
0

Правни факултет Универзитета у Источном Сарајеву данас обиљежава Дан и крсну славу – Светог Петра Цетињског и 77. година постојања ове високошколске установе. Тим поводом за Јутарњи програ Радија Источно сарајево говорио је Горан Марковић декан Правног факултета.

Према Марковићевим ријечима данас ће у овој високошколској установи бити промовисано 25 дипломираних правника и пет мастера права, а кум крсне славе је Рајко Кузмановић, предсједник Академије наука и умјестности Републике Српске. Свечаности ће присуствовати бројне званице, гости и пријатељи Правног факултета Универзитета у Источном Сарајеву.

„Током послиједњих неколико година унијели смо доста измјена у наставни процес и уопште у положај студената. Првенствено смо увели студентску праксу, која је доста богата јер сарађујемо са више од 20 институција и организација, тако да скоро ни један студент не прође кроз факултет, а да не прође неки вид студентске праке,“ рекао је Марковић.

Правни факултет је отворен према Европи, у овом тренутку имају два Ерасмус  пројекта са универзитетима у Италији. То су пројекти који омогућавају наставницима, али и студентимаразмјену односно одлазак на те универзитете. 

„Организују се правне клинике и љетне школе студентима, постигнут је договор са Уралским универзитетом,руске Федерације, како би на енглеском језику била организова једна клиника за студенте правног факултета,“ истиче Марковић.

На Правном факултету су истакли да су добри резултати када је у питању упис студенатаи да од ове године имају шездесет посто више студената него претходних година.

Обиљежавање Дана Правног факултета почеће ломљењем славског колача, које ће бити одржано у сали за сједнице Правног факултета у Палама у 12.00 часова, а свечана академија планирана је од 14.00 часова.

Промоција дипломираних правника и магистара права биће одржана у амфитеатру Економског факултета Пале.

 

ИЗВОРртвис
Претходни текстПетар Други Петровић Његош – црногорски владар и владика
Сљедећи текстЋосић: Торањ у бојама заставе Српске није провокација