Насловна Најновије Обиљежено 65 година постојања Специјалне болнице за психијатрију на Сокоцу

Обиљежено 65 година постојања Специјалне болнице за психијатрију на Сокоцу

167
0

Специјална болница за психијатрију на Сокоцу обиљежила је данас 65 година постојања.

Вршилац дужности директора ове болнице Драган Булајић рекао је новинарима да је година на истеку била изузетно успјешна и да је већ другу годину настављен тренд позитивног пословања.

Он је истакао да је ова година била прекретница у пословном смислу, што потврђује и чињеница да први пут у историји болнице добијен грант од Министарства здравља и социјалне заштите Републике Српске, што је веома значајно за ову установу.

Према његовим ријечима, годину на измаку обиљежила је и реконструкција објеката мушког и женског акутног одјељења захаваљујући помоћи Владе Републике Српске од око 150.000 КМ, као и реконструкција сале за састанке.

Булајић је изразио наду да ће наредне године почети реконструкција болнице за шта су добили обећање од Министарства здравља и социјалне заштите Републике Српске.

Поводом обиљежавања 65 година постојања Специјалне болнице за психијатрију, пригодни забавни програм су припремили пацијенти ове установе терцијарне здравствене заштите уз помоћ радника радно-окупационе терапије.

Шеф радно-окупационе терапије у Специјалној болници за психијатрију Бојан Ђерић рекао је новинарима да кроз програм ове терапије дневно прође 50 до 60 пацијената од 150 колико их има на лијечењу у овој установи.

ИЗВОРсрна
Претходни текстУ Трнову почело снимање промотивног филма „Огледало епског стваралаштва“
Сљедећи текстУплаћено 35.500 евра за лијечење Магдалене Влашки у Турској