Насловна Најновије Облачно, вјетровито и нестабилно

Облачно, вјетровито и нестабилно

172
0

У Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ данас се наставља облачно, вјетровито и нестабилно вријеме уз мањи пад температуре ваздуха, а обилније падавине очекују се на југозападу и југу.

Киша ће почети да пада на југу и западу, а на истоку ће у првом дијелу дана и даље бити суво, током дана ће јачати на југу и западу, биће и пљускова са грмљавином, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Послије подне киша ће се постепено премјештати ка истоку, а до вечери на западу престанак падавина. Обилније падавине се очекују на југозападу и југу.

Дуваће слаб до умјерен вјетар на сјеверу, а у осталим предјелима јак, понегдје и олујни југо, а до вечери вјетар ће слабити у већини предјела.

Према подацима Федералног хидрометеоролошког завода, јутрос је у већини крајева умјерено до претежно облачно вријеме, а киша пада у Херцеговини, те у западним, сјеверозападним и источним подручјима.

Максимална температура ваздуха биће од 18 до 26, у вишим предјелима од 15 степени Целзијусових.

Температура ваздуха у 8.00 часова: Гацко 12, Бијељина 13, Зворник 14, Добој 15, Градишка 16, Вишеград 17, Приједор 18, Тузла 21, Сарајево, Зеница и Фоча 22, Неум 23, Бањалука 24 степена Целзијусова.

У протекла 24 часа у Гацку је пао 21 литар кише по метру квадратном, а у Новом Граду 15.

ИЗВОРсрна
Претходни текстМарија Јаковљевић са Пала учествује на избору за Мис туризма БиХ
Сљедећи текстРођено 17 беба