Насловна Најновије „Обраћање Цвијановићеве Савјету безбједности УН прилика да се чује стварно стање“

„Обраћање Цвијановићеве Савјету безбједности УН прилика да се чује стварно стање“

41
0

Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић упозорио је да би усвајање резолуције о Сребреници у УН будућим генерацијама уништило односе међу народима у БиХ и истакао да ће данашње обраћање српског члана Предсједништва БиХ Савјету безбједности Жељке Цвијановић омогућити да се предоче стварне посљедице њеног евентуалног усвајања.

Ћосић је у изјави медијима у Источном Сарајеву рекао да је обраћање Цвијановићеве побједа Русије, која је као стална чланица Савјета безбједности УН тражила сједницу поводом предложене резолуције.

– Ово је побједа наших пријатеља и ако имате таквог пријатеља који тражи сједницу Савјета безбједности, у којем постоји могућност договарања и одлучивања, и обраћање српског члана Предсједништва који је дио колективног органа одлучивања у БиХ показује колико смо им значајни, једна мала Република Српска која гаји огромно пријатељство са Руском Федерацијом – истакао је Ћосић.

Он је навео да је обраћање Цвијановићеве прилика да се на адекватан начин пренесе стварно стање у БиХ и реперкусије које може донијети усвајање ове резулуције.

– А посљедице су удаљавање народа, немогућност живота јер би та етикета „геноцидни“ била кориштена на сваки могући начин –  констатовао је Ћосић.

Градоначелник Источног Сарајева одбацио је тврдње да тога неће бити, истичући да би то, с обзиром како функционише бошњачки политички естаблишмент и како се то преноси на обичан бошњачки народ, генерацијама уништило односе међу народима у БиХ.

– Оно што је добро јесте да ће се чути глас Републике Српске и сигуран сам да тај глас ни на који начин нееће бити као глас Златка Лагумџије. Знам да Цвијановићева ниједног тренутка неће фаворизовати Србе и причати о лошим Бошњацима, то ће бити само осликавање реалног стања у БиХ и она ће говорити о могућној будућности у БиХ – закључио је Ћосић.

ИЗВОРсрна
Претходни текстУсвојена Одлука о укључивању Дома здравља „Стана Томић“ Пале у трезорски систем пословања
Сљедећи текстПисмо Жељке Цвијановић упућено УН-у