Насловна Најновије Обједињена туристичка понуда Српске на сајму туризма у Београду

Обједињена туристичка понуда Српске на сајму туризма у Београду

120
0

Туристичка пунуда Републике Српске биће представљена на предстојећем 44. Међународном сајму туризма у Београду кроз заједнички наступ у организацији Представништва Републике Српске у Србији и Туристичке организације Српске, уз подршку Министарства трговине и туризма Републике Српске.

Шеф Представништва Републике Српске у Србији Млађен Цицовић изјавио је да ће на штанду Републике Српске од петка до недјеље, 23. до 26. фебруара, бити представљени туристички савези и организације, хотели, туристички центри, туристичке агенције и тур-оператори.

– Туризам Српске традиционално има највише посјетилаца баш из Србије. Истовремено, Београдски међународни сајам туризма је прилика и за промоцију наше туристичке понуде и пред туристичким агенцијама других европских земаља – рекао је Цицовић.

Он је навео да ће штанд Републике Српске и ове године посјетити званичници Србије и Српске што је, како напомиње, такође медијски подстрек туристичкој понуди.

– Припремили смо репрезентативан штанд у хали број четири, површине 63 метра квадратна, на којем ће бити угоститељске и гастро промоције Вишеграда и Бијељине, односно најзначајнијих привредно-туристичких субјеката из те двије локалне заједнице, а биће организована и видео-презентација Туристичке организације Калиновик – рекао је Цицовић за Срну.

Своју туристичку понуду кроз промотивне материјале, брошуре и видео-материјале представиће и Бањалука, Градишка, Приједор, Бијељина, Зворник, Нвои Град, Калиновик, Фоча, Козарска Дубица, Лакташи, Теслић, Дервента, Добој, Лопаре, Сребреница, Расадник „Нешковић“, као и други привреди субјекти који се баве пружањем услуга у области туризма.

Самостално ће се у хали број један представити туристичке организације Требиње и Источно Сарајево – Јахорина.

Цицовић је најавио да ће првог дана Сајма у петак, 23. фебруара, у Прес-центру Удружења новинара Србије  у Београду у 14.00 часова бити представљен пројекат „Херцеговачка кућа“ која је већ позната као, како наводи, успјешан бутик домаћих херцеговачких производа припремљених на традиционални начин – вина, сирева, меда, чајева, пршута, слатког и киселог програма, као и природне козметике.

Презентацији „Херцеговачке куће“ претходиће, такође у Прес-центру УНС-а у 13.30 часова свчено потписивање протокола о сарадњи између града Требиња, Дома ученика Требиње и Ученичког центра Београд.

Протокол ће потписати градоначелник Требиња Мирко Ђурић, директор Дома ученика Требиња Миро Гредо и директор Ученичког центра Београд Љубиша Антонијевић.

Свечано отварање 44. Међународног сајма туризма заказано је за сутра у 18.00 часова на галерији хале број четири Београдског сајма.

ИЗВОРсрна
Претходни текстДодик: Најбоље би било да Шмит оде, и за њега и за земљу која га је послала
Сљедећи текстПетровић затражио поништење одлуке о његовом опозиву