Насловна Најновије Одбојкаши Србије побиједили Њемачку за друго мјесто у А групи

Одбојкаши Србије побиједили Њемачку за друго мјесто у А групи

132
0

Одбојкашка репрезентација Србије побиједила је синоћ Њемачку резултатом 3:1 (25:22, 20:25, 25:22, 25:19), у мечу четвртог кола групе А на Европском првенству, и тако обезбиједила позицију број два у групи иза Италије.

Први сет је имао несвакидашњи крај. Код резултата 24:21 за Србију избио је вербални дуел између Атанасијевића и Гросера. Њемачки играч је добацио увреду српском коректору, овај му је пришао на мрежи, размијењене су тешке ријечи, а судија је ријешио да то оконча тако што је објема екипама додијелио казнене поене.

Србија је у другом водила 6:3 и 9:7, али су Нијемци направили серију 5:1 и потпуно преокренули сет и стигли до изједначења.

У трећем и четвртом сету српски одбојкаши су показали да су квалитетнији од ривала и заслужено стигли до четврте побједе на Европском првенству.

Дражен Лубурић са 15 и Миран Кујунџић са 14 поена су предводили „орлове“, док је најефикаснији играч меча са 22 поена био Нијемац Ђерђи Грозер.

Србија је такмичење у А групи окончала са четири побједе и једним поразом, а у осмини финала ће играти или против Чешке или против Сјеверне Македоније.

ИЗВОРтанјуг
Претходни текстДодик са Калабуховом
Сљедећи текстПретежно сунчано и постепено топлије