Насловна Најновије Одбојкаши Србије почињу квалификације за ОИ

Одбојкаши Србије почињу квалификације за ОИ

141
0

Одбојкаши репрезентације Србије ће од 30. септембра до 8. октобра играти у групи Б квалификација за Олимпијске игре са Јапаном, САД, Словенијом, Турском, Тунисом, Египтом и Финском.

Селектор Игор Колаковић објавио је списак играча који ће играти на предстојећем турниру.

Техничари: Вук Тодоровић и Алекса Бата, коректори: Александар Атанасијевић и Дражен Лубурић, либера: Милорад Капур и Милош Крстески, блокери: Марко Подрашчанин, Петар Крсмановић, Немања Машуловић и Александар Недељковић, примачи: Урош Ковачевић, Марко Ивовић, Миран Кујунџић и Павле Перић.

Селектор Србије Игор Колаковић изјавио је се екипа осјећа спремно.

Такмичење на турниру Србија ће почети 30. септембра против Турске од 6.00 часова, а у другом колу дан касније у исто вријеме играће против Туниса.

У трећем колу у уторак 3. октобра Србији ће противник бити Египат од 6.00 часова, дан касније Србија ће у исто вријеме играти против Финске, а у петом колу у петак 6. октобра против Јапана од 12.25.

У шестом колу, у суботу 7. октобра Србија ће од 9 часова играти против САД, а у посљедњем колу дан касније од 9 часова против Словеније.

По новом систему квалификација, 24 најбоље репрезентације са ранг-листе ФИВБ подијељене су у три групе са по осам селекција, а пласман на Олимпијске игре избориће по двије најбоље репрезентације из сваке групе.

Преосталих пет репрезентација биће позато 24. јуна, по завршетку прелиминарне фазе Лиге нација 2024.

На основу ранг-листе ФИВБ биће одређено још пет репрезентација, приоритет приликом одређивања имају селекције са континената које у том трентуку немају квалификоване репрезентације за Игре, а потом најуспјешније рерпезентације за ФИВБ ранг-листе које се до тог тренутка нису квалификовале за Олимпијске игре.

ИЗВОРтанјуг
Претходни текстСутра пад температуре и киша
Сљедећи текстСК сазнаје: Саво Милошевић нови селектор Босне и Херцеговине!