Насловна Најновије Одиграна форум представа „Пољубац“

Одиграна форум представа „Пољубац“

182
0

У Културном центру Источно Ново Сарајево данас је, поводом Свјетског дана менталног здравља, изведена форум представа „Пољубац“, у реализацији „Буди мушко клуба и буди женско савеза“ и „Форум театра“ Источно Сарајево.

„Представа нема за циљ да понуди сјајно рјешење у сценама које се изводе, већ да понуди што више могућности и осјети како је бити у одређеној улози, како би могли разумјети некога ко је потлачен, над ким је вршена дискриминација по било којој основи или: ставити се у улогу онога ко је тлачитељ, како би га разумјели и тако лакше дјеловали на промјену његовог понашања у стварности“, рекао је Срни директор „Форум театра“ Витомир Митрић.

Он је нагласио да је важно да су све сцене и проблеми постављени у њима реални.

„На тај начин се обезбјеђује нека врста `социјалне лабораторије` гдје можемо испробати себе у разним ситуацијама, као и више рјешења како изаћи из одређене ситуације или односа“, рекао је Митрић.

Представа је изведена за ученике средњих школа и старије разреде основних школа Источно Сарајево.

Ова активност реализована је у оквиру пројекта „Примјена свеобухватног социо-еколошког и модела заснованог на активном учешћу заједница у елиминацији насиља над женама у БиХ“, који финансира УН Вумен и у оквиру пројекта „Иницијатива младић три“ /YМY – Yоунг Мен Инитиативе/ – „Промовисање здравијих животних стилова међу младима у БиХ оспоравањем родних стереотипа три“ који је подржан од Владе Швајцарске, ОАК Фондације, Аустријске развојне агенције и Кер интернешнел Балканс БиХ.

Свјетски дан менталног здравља обиљежава се од 10. октобра 1992. године, јер постоји све израженија обавеза да се о овом проблему говори и ради на његовом рјешавању.

ИЗВОРсрна
Претходни текстОбиљежавање 130 година од рођења Иве Андрића
Сљедећи текстДодик и даље убједљиво води за предсједника Српске