Насловна Најновије Одликовни полицајци са КиМ – Ђурић и Филиповић (ФОТО, ВИДЕО)

Одликовни полицајци са КиМ – Ђурић и Филиповић (ФОТО, ВИДЕО)

212
0

Предсједник Србије Александар Вучић уручио је данас одликовања капетану Ненаду Ђурићу, суспендованом директору Регионалног директората полиције Митровица Сјевер на КиМ и капетану Александру Филиповићу, који је био на дужности шефа Регионалне оперативе директората полиције Митровица Сјевер.

Вучић одликовао Ненада Ђурића (Фото: TANJUG/ RADE PRELIC) -

– Ви сте своју државу послушали, чак и када се са њеним одлукама нисте слагали, урадили оно што вам је срце жељело и најчасније сте се понијели, када сте били онемогућени у вршењу своје дужности – поручио је Вучић у Предсједништву Србије.

Истакао је да су они бранили исконске европске вриједности, бар онакве какве би требало да буду, а то је и поштовање потписаних међународних споразума.

– Хвала вам што сте чували мир, стабилност све ове године, за пркос, за вјеру, за наду и љубав који се сте показали према српском народу и држави Србији, према Косову и Метохији – поручио је Вучић.

Фото: TANJUG/ RADE PRELIC

Ваша мирна и сталожена, али одлучна акција ни против кога усмјерена, која вас је сврстала у ред оних обичних јунака о којима се ријетко говори, јесте нешто на шта можете да будете поносни – истакао је Вучић.

Вучић је изјавио да ће одликовани полицајаци радити у државним органима Србије и нагласио да ће се држава побринути и за 3.000 и 3.500 људи колико их се повукло из косовских институција

– Њихова будућност је одлична. Радиће у државним органима Србије, свакако неће имати нижа примања, напротив. Радиће свој посао, за своју земљу, свој народ. Млади су, још много важних задатака је пред њима. Неће бити пензионисани, неће бити на улици. Нико неће бити на улици, између 3.000 и 3.500 људи, побринућемо се за све. Можемо да каснимо дан, два три, али нећемо дуже од мјесец дана  рекао је Вучић.

Он је додао да Србија брине о свом народу, својим људима.

– Посебно знам кроз шта су ти људи прошли, и десетине њихових колега. За разлику од многих, они знају да сам свјестан кроз шта се пролази. Знају да сам одлично упознат како живе, кроз шта пролазе. То 99 одсто људи у Србији не зна, нити може да зна, али срећан сам што те људе познајем. Видим колико су чвсти, тврди и са колико озбиљности прилазе свом послу – додао је предсједник Србије.

Вучић је Ђурићу уручио Орден заслуга за одбрану и безбједност првог степена који се додјељује за натпросјечно, узорно и часно извршавање дужности и задатака у областима одбране и безбједности.

Капетану Филиповићу, предсједник је уручио Златну медаљу за храброст „Милош Обилић“, која се додјељује за дјела у којима је до изражаја дошла лична храброст.

Додјели одликовања у Предсједништву Србије присуствовали су директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић и други представници Канцеларије за КиМ, као и чланови породица одликованих полицајаца.

ИЗВОРРТС
Претходни текстЂоковић иде у Торино по историју
Сљедећи текстВлада Српске неће повећавати цијену струје за грађане