Насловна Најновије Одређен притвор за 30 хулигана, међу њима 28 Хрвата

Одређен притвор за 30 хулигана, међу њима 28 Хрвата

312
0

Свих 30 хулигана осумњичених за нереде у Атини, у којима је убијен један Грк, задржано је у притвору након саслушања пред истражним судијама, а међу њима је 28 Хрвата, један Грк и један Албанац.

Пред истражне судије и јавне тужиоце, данас би требало да изађе још 30 оптужених, а сутра ће се о оптужници изјаснити преосталих 45 приведених.

Према полицијским изворима, са кључног видео снимка, али и са других снимака сигурносних камера, као и са фотографија, починиоци се не могу идентификовати, јер носе шљемове, фантомке и капуљаче.

Прикупљање ДНК од укупно 105 осумњичених лица почеће данас.

Грчки медији су објавили да је истрагом круг осумњичених сведен на пет особа и то на тројицу грчких држављана, једног Хрвата и једног Албанца.

Ухапшени Хрвати, навијачи загребачког „Динама“, пред судијама су негирали да су код себе имали хладно оружје, тврдећи да су само жељели да гледају свој тим на тренингу и негирали су било какву повезаност са убиством 29-годишњег навијача „АЕК-а“ Михалиса Кацурија, преноси атински дневник „Катимерини“.

Оптужени хулигани су углавном тврдили да су били на погрешном мјесту у погрешно вријеме и да нису умијешани у инциденте.

Приведени 27-годишњи Грк и 22-годишњи Албанац, изјавили су да су на мјесту инцидента били само „случајни пролазници“.

Младић поријеклом из Албаније, код кога је пронађен нож на склапање, рекао је да му је нож био потребан за посао.

Окривљени 27-годишњи Грк, чију су продавницу у Ампелокипију напали навијачи „АЕК-а“, каже да нема никакве везе са оним што се догодило у области Неа Филаделфија, између хрватских криминалаца, који су дошли у Грчку да убијају и уништавају имовину и криминално организованих навијача „АЕК-а“.

ИЗВОРсрна, фото Танјуг/АП
Претходни текстНавршила се година дана од трагедије на Цетињу
Сљедећи текстДодик: Оптужница политичко насиље иза којег стоји амерички амбасадор