Насловна Најновије Одређен једномјесечни притвор за двојицу пореских инспектора

Одређен једномјесечни притвор за двојицу пореских инспектора

97
0

Окружни суд у Бањалуци одредио је једномјесечни притвор инспекторима Пореске управе Републике Српске А. М. и Ђ. Р., ухапшенима у акцији „Улог“, потврдила је портпарол Републичког јавног тужилаштва Драгица Тојагић.

Тојагићева је навела да је притвор одређен на приједлог Републичког јавног тужилаштва због основане сумње да је А.М. починио кривично дјело трговина утицајем, а Ђ.Р. примање мита.

Она је навела да је А.М. осумњичен да је контактирао директора правног лица у Бањалуци рекавши му да ће бити предмет пореске контроле коју ће извршити његов колега Ђ.Р., а који је приликом контроле утврдио одређене неправилности у погледу пореских обавеза.

– Након тога, осумњичени А.М. је, правдајући то својим службеним положајем и стварним утицајем, формираним на чињеници да је са осумњиченим Ђ.Р. радни колега, оштећеном рекао да ће утицати да износ пореске обавезе буде мањи, а заузврат затражио новчану награду за радног колегу у износу 3.500 КМ коју је и преузео, те 500 КМ за износ пореске казне – рекла је Тојагићева Срни.

Она је додала да су ова два инспектора осумњичена да су кривична дјела починили од почетка фебруара до 6. марта.

Окружни суд притвор је одредио због бојазни да ће осумњичени боравком на слободи уништити, сакрити, измијенити или фалсификовати доказе или трагове важне за кривични поступак или ометати кривични поступак утицајем на свједоке, саучеснике или прикриваче, као и због бојазни да би поновили кривично дјело.

Полиција у Бањалуци је 7. марта, у сарадњи са полицијским службеницима Управе за организовани и тешки криминалитет, ухапсила пореске службенике у оквиру акције „Улог“.

ИЗВОРРТРС
Претходни текстДарко Топаловић освојио бронзу на Европском купу за јуниоре у Подгорици
Сљедећи текстЦрвена звезда- Партизан 2:2