Насловна Најновије Одржана 15. редовна сједница Скупштине општине Власеница

Одржана 15. редовна сједница Скупштине општине Власеница

160
0
Одборници су разматрали седамнаест тачака дневног реда.
 
„Са данашње сједнице смо искључили двије тачке дневног реда које се односе на рад спортских клубова. Проблем је настао због тога што спортски клубови нису извршили пререгистрацију у складу са законом, што ствара проблеме око расподјеле финансијксих средстава за њихово функционисање. Према информацијама које смо добили од предсједника комисије за спорт, једини клуб који је извршио пререгистрацију је текводно клуб Специјалац“ – рекао је предсједник СО Власеница, Горан Ђурић.
 
На данашњој сједници разматрани су Извјештаји о раду и Финансијски извјештаји Дома здравља, Културног центра, Туристиче организације, ОО Црвеног крста и Центра за социјални рад, односно установа и предузећа које је оформила Општина Власеница.
 
„Имали смо и три допуне дневног реда које се односе на измјену одлуке и статута ЈКП Власеница, односно извршена је допуна дјелатности. Предузеће има амбиције да се бави додатним дјелатностима, а одлуке и приједлоге њиховог Надзорног одбора данас смо усвојили и надамо се да ће у наредном периоду ово предузеће успјешно пословати, као и у претходној години. Такође, разматрали смо и Информације о стипендирању ученика и студената на подручју општине Власеница. Наиме, тренутно се стипендира 96 ученика из буџета општине, од којих су 15 ученици дефицитарних занимања, а велике могућности постоје да ћемо у наредној школској години ребалансом буџета, финансирати и ученике првих разреда гимназије“ – навео је Ђурић и додао да је скупштина протекла у доброј радној атмосфери са доста конструктивних приједлога, како опозиције, тако и позиције.
ИЗВОРИнфо портал општине Власеница
Претходни текстРасписан конкурс за упис студената на Универзитет у Источном Сарајеву
Сљедећи текстСутра 31 година од убиства двоје дјеце и погибије 16 бораца