Насловна Најновије Одржана 16. редовна сједница СО Власеница

Одржана 16. редовна сједница СО Власеница

127
0
Данас је одржана 16. редовна сједница СО Власеница. Са неким измјенама и допунама Дневног реда, разматрано је 17 тачака. Сједница је протекла у складу са правилима и начелима демократичности, без кршења Пословника.
 
Пресједник СО Власеница, Горан Ђурић, издвојио је неке тачке са Дневног реда као доминантне. Наиме, најинтересантнија тачка је према његовим ријечима она која се односи на извршење Буџета општине Власеница за 2022. годину. “Ову годину краси суфицит од око два милиона марака, што је доказ одговорне и исправне развојне политике наше општине и јако смо поносни на ту чињеницу“ истакао је Ђурић и навео примјер образовања.
 
“У задњих седам година буџет за Средњошколски центар „Милорад Влачић“ се повећао за око 50.000,00 КМ, док је 2016. године био око 95.000,00КМ, ребалансом буџета за 2022.годину он сада износи преко 140.000,00КМ. Ово је директно утицало и на повећање броја ученика у Центру. Од ове године ученици похађају наставу у 20 одјељења, што се није забиљежило у задњих петнаестак година. Усвојили смо и сет одлука везаних за ЈКП Власеница које се односе на измјену и допуну дјелатности истог. ЈКП Власеница је успјешно пословало са добити од око 170.000,00КМ, планира се набавка еко контејнера у износу од 300.000,00 КМ, нових машина, проширење дјелатности. Од представника овог предузећа могли смо чути да неће доћи до повећања комуналних накнада. Донијета је и одлука везана за грађевинско земљиште у индустријској зони Кула Земан на којој ће се градити бетонска база и друга постројења. Захваљујемо се Влади Републике Српске и пресједнику Српске Милораду Додику, који су се одлучили да потпомогну реализацију историјског пројекта на овом подручју, а то је Ски центар „Игришта“. Нарочито ми је драго што смо донијели одлуку о праву службености везану за непокретност реализације водоснабдијевања Ски центра „Игришта“ и сама чињеница да је опозиција гласала за ову одлуку говори у прилог томе да СО Власеница дјелује у циљу побољшања живота и рада њених грађана“, навео је пресједник СО Власеница, Горан Ђурић.
 
Начелник Одјељења за просторно уређење и стамбено-комуналне послове општине Власеница, Невена Ступар, навела је да је на данашњој сједници између осталог усвојена одлука којом се оснива право службености у корист ОЦ „Јахорина“ на непокретности која је у својини општине Власеница и на терену представља пут. С обзиром да су у току радови на изградњи система водоснабдијевања ОЦ „Јахорина“, општина Власеница је уступила земљиште на временски период од 30 година, да се положе цијеви и то без накнаде. Сва детаљна права и обавезе биће утврђене закључивањем уговора између начелника општине Власеница и директора ОЦ „Јахорина“.
 
Шеф кабинета начелника општине Власеница Љиљана Савиновић, истакла је да је посебно радује усвајање сета одлука које се односе на ЈКП Власеница, а у питању су извјештаји о раду, независног ревизора и извјештај о плану јавних набавки.
ИЗВОРИнфо портал општине Власеница
Претходни текстПаљански баскeташи сутра наступају у Француској
Сљедећи текст“Дани Душка Трифуновића“ од 12. до 14.септембра у Палама