Насловна Најновије Одржано књижевно вече са Снежаном Алексић Топаловић

Одржано књижевно вече са Снежаном Алексић Топаловић

134
0

Књижевница Снежана Алексић Топаловић представила се рогатичкој публици на књижевној вечери која је одржана у Народној библиотеци “Војислав Лубарда”. Топаловићева је присутнима читала приче из својих збирки “Џепови пуни звијезда” и “Удахнуто дјетињство”.

– Овог пута бирала сам шаљиве и духовите приповијетке о својим дједовима и бабама и њиховим досјеткама које и данас памтим, а изоставила сам приче о тешким животним судбинама обичног човјека. Драго ми је да моје приче изазивају емпатију, јер мислим да у данашње вријеме фали топлине, осјећајности и пажње – изјавила је Топаловићева.

Професор српског језика и књижевности Љиљана Ристановић из Бијељине навела је у рецензији прве збирке да је Топаловићева још у првој збирци “Удахнуто дјетињство” освјежила књижевност нечим топлим, драгим, познатим, а ипак – потпуно новим.

– Теме су препознатљиве, биране из разних догађаја који испуњавају живот, али је ново гледиште на живот, као и колорит различитих стилова говора, суптилни цинизам ауторке, бујица слојевитих емоција које су приче из “Дјетињства” пробудиле у читаоцима – навела је Ристановићева.

Снежана Алексић Топаловић рођена је 1980. године у Сарајеву, а живи и ствара у Бијељини.

ИЗВОРопштина рогатица
Претходни текстКатић ђацима пожелио срећну нову школску годину
Сљедећи текстЦвијановић: Имамо право да се окупимо и нико нас неће спријечити