Насловна Најновије Одржано предавање „Дјеца у дигиталном добу и дигитално насиље“

Одржано предавање „Дјеца у дигиталном добу и дигитално насиље“

179
0
Начелник Одјељења за високотехнолошки криминалитет МУП-а Републике Српске Оливије Зимоња јуче је одржао предавање за ученике ОШ „Вук Караџић“ Власеница и њихове родитеље, на тему „Дјеца у дигиталном добу и дигитално насиље“.
 
Циљ предавања био је да се дјеца и родитељи информишу о опасностима и облицима угрожавања у дигиталном свијету, али и о томе како корисно и креативно можемо користити интернет.
 
„Приказали смо које су то предности кориштења интернета и истакли да је то нешто важно за данашње образовање и информисаност, али смо представили и другу страну употребе интернета, говорећи о томе који су то извори угрожавања и опасности, а уз то и на који начин се можемо заштити, те које су то превентивне мјере. Не требамо остављати личне податке на интернету, требамо заједно са родитељима и особама од повјерења одрастати у дигиталном окружењу и градећи ланац повјерења интернет учинити сигурнијим мјестом“ – изјавио је Зимоња и додао да полиција, заједно са дјецом, родитељима и наставницима треба да учествује у процесу стварања сигурнијег окружења за сву дјецу.
ИЗВОРинфо портал општине власеница
Претходни текстЗавршено уређење споменика у Жепи
Сљедећи текстШеранић: Влада Српске дала рок до 31. јула за рјешавање статуса здравственог осигурања