Насловна Вијести Република Српска Одржан састанак предсједника Владе Републике Српске и начелника општине Хан Пијесак

Одржан састанак предсједника Владе Републике Српске и начелника општине Хан Пијесак

155
0

Начелник општине Хан Пијесак,  Слободан Ђурић, посјетио је Бања Луку и том приликом се састао са предсједником Владе Републике Српске,  Радованом Вишковићем.

Ђурић је премијера упознао са актуелним пројектима у Хан Пијеску и плановима за будући период, са посебним акцентом на „Краљево насеље“ и активности проглашења ваздушне бање за комплетно подручје општине Хан Пијесак. Наведене двије теме су од изузетног значаја за локалне развојне процесе, а како би се све потребне процедуре правовремено окончале неопходна је помоћ Владе Републике Српске.
 
Разговарано је и о почетку радова на реконструкцији резиденције краља Алекандра Карађорђевића која представља пројекат гдје се срећу туризам, култура и историја. У контексту развоја туризма, разговарано је и о наставку радова на ски-центру „Игришта“ за шта је Влада Републике Српске издвојила 60 милиона конвертибилних марака.
 
Једна од тема био је и пројекат оснивања Дома за стара лица чија реализација ће се финансирати комбинацијом властитих и донаторских средстава.
ИЗВОРopstina Han Pijesak
Претходни текстКрсна слава Удружења „Бели вукови“, прилог РТВИС 14.2.2023. (ВИДЕО)
Сљедећи текстСедморка оптужена за напад на Београђане у Сарајеву ускоро на слободи