Насловна Најновије Олујни вјетар, киша, а могући и пљускови са грмљавином

Олујни вјетар, киша, а могући и пљускови са грмљавином

213
0

У Републици Српској и ФБиХ данас се у другом дијелу дана у већини предјела очекује киша, а понегдје су могући локални пљускови праћени грмљавином.

У првом дијелу дана дуваће јак до олујни јужни вјетар, а послијеподне ће постепено почети да слаби.

Током пријеподнева уз постепено наоблачење киша ће почети да пада на сјеверозападу и западу, а потом ће захватити већину предјела, подаци су Републичког хидрометеоролошког завода.

На западу ће накратко доћи до престанка падавина и дјелимичног разведравања, а касније поподне и увече нове падавине са сјеверозапада захватиће сјеверне и западне предјела.

Усљед наглог пада температуре у тим крајевима киша ће прећи у сусњежицу и снијег у вишим предјелима, а слаб снијег ће понегдје падати и у низинама.

Јутарња температура ваздуха од нула до пет на западу, на истоку и југу до 12, у вишим предјелима од минус два, док ће највиша дневна бити од 17 до 23, у вишим предјелима од 10 степени Целзијусових.

Према подацима Федералног хидрометеоролошког завода, јутрос преовладава претежно облачно вријеме, а у Херцеговини и на сјеверозападу локално је забиљежена киша.

Температура ваздуха у 8.00 часова: Чемерно девет, Хан Пијесак 12, Соколац 14, Билећа и Сарајево 16, Сребреница, Неум, Брчко и Зеница 19, Бањалука, Бијељина и Тузла 20 степени Целзијусових.

ИЗВОРсрна
Претходни текстСрпска богатија за 23 бебе
Сљедећи текстВјетар оборио кров хотела у Фочи, нема повријеђених