Насловна Најновије Опозиција тражи посебну сједницу о закљуцима Народне скупштине

Опозиција тражи посебну сједницу о закљуцима Народне скупштине

174
0
?????????????? ??????????, 25. ?????????????? /????????/ - ???????????????? ?????????????????????? ??????????????.

Предсједник СДС-а Милан Миличевић изјавио је да су представници Клуба посланика СДС-ПДП-Листа за правду и ред у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ упутили отворено писмо предсједнику Народне скупштине Републике Српске Ненаду Стевандићу у којем траже одржавање посебне сједнице са информацијом о реализацији закључака парламента Српске.

Миличевић је рекао да су закључци децидно наведени, те да је кључни закључак био да је приоритет рад на закону о Уставном суду БиХ који подразумијева и одлазак старних судија из те правосудне институције.

“Тај закључак није испоштован. Евидентно је кршење одлука Народне скупштине Републике Српске. Није испоштовано ни то да представници Српске неће уопште расправљати у парламенту БиХ о било којем закону”, изјавио је Миличевић новинарима након састанка представника Клуба посланика СДС-ПДП-Листа за правду и ред, који је одржан у Источној Илиџи.

Предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић рекао је да је усвајање европских закона у парламенту БиХ пренос надлежности.

“СНСД, са својим коалиционим партнером из “тројке” и ХДЗ-ом креће у усвајање закона мимо става Народне скупштине Републике Срспке, у којем је дефинисано да је први закон који треба бити усвојен, закон о Уставном суду БиХ. Од тога нема ништа”, рекао је Бореновић.

Предсједник Листе за правду и ред Небојша Вукановић навео је да “друштво иде у потпуни тоталитаризам” и да је данас предлагао “нека радикална рјешења”, о којима ће још бити ријечи.

ИЗВОРСрна
Претходни текстРусија: Пронађен други дио авиона Ембраер у којем је погинуо Пригожин
Сљедећи текстФоча: Првачићима по 100 КМ