Насловна Најновије Опраштајући једни другима, чувамо Христову љубав у срцима

Опраштајући једни другима, чувамо Христову љубав у срцима

172
0

Вршилац дужности директора Републичког секретаријата за вјере Драган Давидовић, честитао је Божић свим римокатолицима у БиХ, те истакао да се Христова љубав чува у срцу опраштајући и помажући једни другима.

У честитки надбискупу врхбосанском Томи Вукшићу, бискупима, свештенству, редовништву, свим римокатолицима и осталих хришћанима који Божић празнују по грегоријанском календару, Давидовић је пожелио да радост овог великог хришћанског празника подијеле с породицом и пријатељима.

Он је навео да је свјетлост која је обасјала витлејемску пећину рођењем Богомладенца Исуса Христа, најавила велику радост и наду у спасење људског рода.

„Божић нас опомиње да слиједимо ту свјетлост као путоказ у свакодневном животу и да опраштајући и помажући једни другима, чувамо Христову љубав у срцу“, навео је Давидовић.

Римокатоличка црква, протестантске и англиканске цркве, као и неке православне цркве које су прихватиле ново рачунање времена, прослављају данас Бадњи дан, који претходи Божићу, празнику рођења Исуса Христа.

ИЗВОРСрна, фото Глас Српске
Претходни текстСутра сунчано и још топлије
Сљедећи текстПатријарх Порфирије: Богу на свему треба захваљивати