Насловна Најновије Опрез, влажни коловози уз смањену видљивост због јутарње магле

Опрез, влажни коловози уз смањену видљивост због јутарње магле

75
0

У већини крајева Републике Српске и Федерацији БиХ вози се по претежно влажним коловозима због кише која је падала, а из Ауто-мото савеза /АМС/ Републике Српске упозоравају на смањену видљивост у котлинама и уз ријечне токове због јутарње магле и на ниску облачност у вишим предјелима.

Повећана је опасност од одрона, на бројним дионицма у усјецима.

На дионици магистралног пута Добро Поље – Миљевина саобраћај је обустављен због рушења тунелске цијеви.

Путничка и теретна возила носивости до 20 тона користе алтернативни правац Трново – Гребак – Устиколина – Фоча, а путничка возила, као и теретна носивости до 12 тона могу користити и правац Сарајево – Рогатица – Устипрача – Горажде – Фоча.

Због оштећења моста на магистралном путу Саставци – Устипрача саобраћа се једном саобраћајном траком, а саобраћај регулише привремено постављена саобраћајна сигнализација.

На мосту је забрањен саобраћај за возила чија је дозвољена маса већа од 12 тона.

На дионици Брод на Дрини /Фоча/ – Хум /Шћепан Поље/ измијењен је режим саобраћаја због реконструкције магистралног пута.

На тој дионици забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

Саобраћај је привремено обустављен на магистралном путу Сарајево – Фоча, дионица Трново – Миљевина у кањону ријеке Бистрице у периоду између 7.00 и 16.00 часова у трајању два пута по пет до седам минута.

Због радова на магистралном путу Рача – Бијељина у рејону Балатуна, саобраћа се успорено једном траком, а због оштећења коловоза и повећане фреквенције теретних возила, неопходна је опрезна вожња.

На магистралном путу Градишка – Козарска Дубица, на улазу у Орахову саобраћа се успорено због активираног клизишта.

Због радова на магистралном путу Градишка – Нова Топола – Клашнице и изградње три кружна тока на дионици Клашнице један – Нова Топола измијењен је режим саобраћаја, а због изградње кружне раскрснице на споју магистралних путева Градишка – Нова Топола и Чатрња – Градишка.

Ради укључивања и искључивања механизације која је ангажована на изградњи ауто-пута на Коридору „Пет це“ од моста Руданка, укључујући мост, до тунела Путниково брдо два, измијењен је режим саобраћаја на дионици магистралног пута Руданка – Добој.

Због радова бушења и минирања на каменолому „Грапска-Костајница“ у мјесту Костајница, град Добој, привремено је обустављен саобраћај на дионици регионалног пута Добој – Модрича.

На регионалном путу Разбој – Руданка, на локацији превој Љескове воде, због радова, саобраћај се за путничка возила одвија успорено, док се теретна возила преусмјеравају на алтернативни правац преко Јелаха.

Због активираних клизишта, једном саобраћајном траком наизмјеничним пропуштањем возила саобраћај се одвија на регионалном путу Укрина – Горња Вијака.

На регионалном путу Прибој – граница Републике Српске/ФБиХ /Шибошница/, дионица Мачковац – Пипери, забрањено је одвијање саобраћаја за теретна возила због оштећења моста у Мачковцу.

Забрањен је саобраћај за теретна возила укупне масе веће од 12 тона на регионалном путу граница Републике Српске/ФБиХ /Подкозара/ – Чајниче – граница Републике Српске/Црне Горе/Метаљка.

На дионици регионалног пута Поље – Подновље, због оштећења коловоза, на снази је забрана за теретна возила чија укупна маса прелази 12,5 тона.

На Мосту краља Александра у општини Рудо, на путном правцу Бродар – граница Републике Србије/Рудо забрањен је саобраћај за возила укупне масе веће од 10 тона, док се за путничка возила ограничава брзина кретања на 20 километара на час.

У ФБиХ на дионици Кључ – Сански Мост због радова на мосту на улазу у Сански Мост, код Воденог парка, саобраћај је обустављен и преусмјерен на обилазницу.

У току су радови на улазу у Неум, на путу Столац – Неум, због чега је саобраћај обустављен и преусмјерен на обилазницу кроз Дубровачку улицу.

Радови се изводе и на магистралним путевима Јабланица – Потоци, Тарчин – Раштелица, Жепче – Зеница, Чевљановићи – Нишићи и Груде – Витина, као и на сјеверном улазу у Мостар.

На граничним прелазима у путничком саобраћају нема евидентираних дужих задржавања.

ИЗВОРсрна, фото илустрација
Претходни текстДанас претежно сунчано увече захлађење
Сљедећи текстВатра захватила један од објеката “Зворник сити парка“