Насловна Најновије Опрез због мокрих коловоза, магле и одрона

Опрез због мокрих коловоза, магле и одрона

162
0

На већини путева у Републици Српској и Федерацији БиХ коловози су јутрос мокри и клизави, магла смањује видљивост дуж ријека, а на дионицама у усјецима повећана је опасност од одрона, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.

Због радова на мосту „Богдановац“ измијењен је режим саобраћаја на ауто-путу Градишка-Бањалука и постављена је сигнализација која ће до 15. новембра регулисати саобраћај.

Због изградње дионице ауто-пута од петље Јоховац до Вукосавља, измијењен је режим у одвијању саобраћаја на петљи Јоховац. Измјена режима саобраћаја је и на петљи Руданка, због изградње дионице ауто-пута од моста Руданка до тунела Путниково брдо два.

На дионици магистралног пута Приједор-Козарац, ради укључивања и искључивања механизације ангажоване на изградњи ауто-пута Бањалука-Приједор, до 31. децембра биће измјена у одвијању саобраћаја.

На дионици регионалног пута Рача-Вршани измијењен је режим у одвијању саобраћаја, ради регулисања улаза и излаза возила градилишта, која су ангажована на изградњи дионице ауто-пута Рача-Бијељина.

До 20. октобра, због санационих радова, биће измијењено одвијање саобраћаја на дионици магистралног пута Јоховац-Руданака-Добој, и на дионици регионалног пута Разбој-Руданка. Радови су у току на споју магистралног и регионалног путног правца у насељеном мјесту Руданка.

Због санације клизишта саобраћај се на дионици Фоча-Горажде у мјесту Филиповићи, на линији разграничења, одвија отежано, једном траком, урађеном привременом заобилазницом у дужини 150 метара, уз постављену сигнализацију.

Због рехабилитације магистралног пута Градишка-Нова Топола-Клашнице и изградње три кружна тока на дионици Клашнице један-Нова Топола, измијењен је режим у одвијању саобраћаја, као и због изградње кружне раскрснице на споју магистралних путева Градишка-Нова Топола и Чатрња-Градишка.

На магистралном путу Градишка-Козарска Дубица, на улазу у Орахову, због активираног клизишта, саобраћај се одвија успорено.

За вријеме реконструкције дионице магистралног пута Брод на Дрини /Фоча/-Хум /Шћепан Поље/ измијењен је режим у одвијању саобраћаја.

Због бројних одрона и опасности од клизишта на магистралном путу Брод на Дрини-гранични прелаз Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини-граница БиХ/Црна Гора /Шћепан Поље/, забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

Због бушења и минирања на каменолому „Грапска-Костајница“ у мјесту Костајница, град Добој, биће привремене обуставе саобраћаја на дионици регионалног пута Добој-Модрича, у мјесту Костајница до 20. децембра.

Због бушења и минирања на каменолому Шахин Камен биће привремена обустава саобраћаја на дионици регионалног пута Добој-Маглај, у мјесту Трбук, град Добој до 30. септембра, између 11.00 и 15.00 часова, на начин да ће радови трајати у току једног дана до 15 минута.

На регионалном путу Разбој-Руданка, на локацији превој Љескове воде, због радова, саобраћај се одвија успорено.

До краја године обустављен је саобраћај за сва возила и пјешаке у Бањалуци у Улици пут српских бранилаца, у зони моста преко Широке Ријеке, због реконструкције моста преко Широке Ријеке, односно изградње новог моста. За вријеме обуставе, теретни саобраћај ће бити преусмјерен на брзи пут Бањалука-Лакташи.

На магистралном путу на улазу у Хаџиће затворена је једна трака, па се на овом локалитету саобраћај одвија уз регулацију семафора. За улазак у Хаџиће користе се алтернативни правци, у оба смјера.

Због слијегања пута на улазу у Винац из смјера Доњег Вакуфа у функцији је само једна трака, а брзина је ограничена на 20 километара на час.

На граничним прелазима задржавања су краткотрајна.

ИЗВОРртрс
Претходни текстУ Мостару сутра састанак Додика, Човића и Лидера „Тројке“
Сљедећи текстПатријарх Порфирије: Обновљена светиња је почетак нашег обнављања, мирења са Богом и мирења међусобно