Насловна Најновије Опрез због поледице и угаженог снијега

Опрез због поледице и угаженог снијега

105
0

Проходност путева у Републици Српској и Федерацији БиХ је задовољавајућа, а из Ауто-мото-савеза /АМС/ Републике Српске скрећу пажњу на поледицу, посебно у вишим предјелима, гдје мјестимично има и угаженог снијега на коловозима.

Возачима из АМС савјетују опрезну вожњу уз обавезно посједовање зимске опреме.

На ширем подручју Купреса, Шуице и Томиславграда, јак вјетар наноси снијег на коловоз, а магла смањује видљивост на путном правцу Бихаћ – Босански Петровац /Рипач/, као и на подручју Витеза.

На магистралном путу Рача – Бијељина у рејону Балатуна, због радова, саобраћај се одвија успорено, једном траком. На истом правцу, због оштећења коловоза и повећане фреквенције теретних возила, неопходна је опрезна вожња, прилагођена стању и условима на путу.

Због радова бушења и минирања на каменолому „Грапска-Костајница“ у мјесту Костајница код Добоја привремено се обуставља саобраћај на дионици регионалног пута Добој – Модрича.

На магистралном путу Градишка – Козарска Дубица, на улазу у Орахову, због активираног клизишта, саобраћај се одвија успорено.

Измијењен је режим саобраћаја због радова на магистралном путу Градишка – Нова Топола – Клашнице, и изградње три кружна тока на дионици Клашнице један – Нова Топола.

Нови режим саобраћаја је и на споју магистралних путева Градишка – Нова Топола и Чатрња – Градишка због изградње кружне раскрснице.

На магистралном путу Градишка – Козарска Дубица, на улазу у Орахову, због активираног клизишта, саобраћај се одвија успорено.

На регионалном путу Мраковица – Горњи Подградци, на дионици Водице – Горњи Подградци, због одрона саобраћај је потпуно обустављен.

Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини – гранични прелаз Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

Једном траком, наизмјеничним пропуштањем возила, саобраћај се одвија на регионалном путу Укрина – Горња Вијака због активираних клизишта.

На регионалном путу Разбој – Руданка, на локацији превој Љескове воде, због радова, саобраћај се за путничка возила одвија успорено, док се теретна возила преусмјеравају на алтернативни правац преко Јелаха.

На регионалном путу Прибој – граница Републике Српске/ФБиХ /Шибошница/, дионица Мачковац – Пипери забрањено је одвијање саобраћаја за теретна возила због оштећења моста у Мачковцу.

Забрањен је саобраћај за теретна возила тежа од 12 тона на регионалном путу ентитетска граница Подкозара – Чајниче – граница Републике Српске/Црне Горе /Метаљка/.

На подручју ФБиХ због радова на путу Кључ – Сански Мост саобраћај је преусмјерен на обилазнице у непосредној близини.

У току су радови и на магистралним путевима Груде – Витина и Чевљановићи – Нишићи, а на мјестима извођења радова саобраћај се одвија наизмјенично, једном траком.

На граничним прелазима у БиХ нема задржавања.

ИЗВОРСрна, АМС Републике Српске, фото илустрација Инфо центар Соколац
Претходни текстДанас претежно ведро уз мањи пораст температуре
Сљедећи текстУ Српској рођено још 20 беба