Насловна Најновије Оптужени негирали кривицу за злочине над Србима у Фочи, Вишеграду и Чајничу

Оптужени негирали кривицу за злочине над Србима у Фочи, Вишеграду и Чајничу

141
0

Ферид Буљубашић и још 12 оптужених за ратне злочине почињене за Србима на подручју Фоче, Вишеграда и Чајнича 1992. и 1993. године изјаснили су се данас пред Судом БиХ да нису криви.

Сви оптужени негирали су кривицу за злочине над Србима почињене у селу Јошаница код Фоче у децембру 1992. године, док су Буљубашић и Ахмет Сејдић негирали кривицу за овај, али и за злочине почињене на подручју Вишеграда и Чајнича, преноси Бирн.

Из Тужилаштва БиХ раније је саопштено да се Буљубашић, Сејдић, Рашид Собо, Шевко Глушац, Закир Јамак, Бахрудин Мухић звани Бане, Адем Фехрић, Мустафа Пољо звани Муса, Енвер Кустура звани Пена, Мухамед Лиска, Сакиб Чакар, Изет Сејдић и Мунир Нало терете за ратне злочине почињене над Србима у Јошаници, гдје је убијено 56 цивила, рањено око десет особа, а куће, имовина, пољопривредни и помоћни објекти запаљени и уништени.

Осим за овај злочин, Тужилаштво терети Сејдића, као некадашњег команданта бригаде и члана штаба Територијалне одбране, за злочине у селима Клисуре, Бурсићи и Хадровићи у општини Вишеград почињене у августу 1992. године.

Буљубашић се, као командант и надређена особа, додатно терети за злочине почињене над цивилима српске националности у селима на подручју Чајнича у фебруару 1993. године.

ИЗВОРсрна
Претходни текстВећа основица за обрачун борачких примања
Сљедећи текстПотписан споразум о братимљењу Источног Сарајева и кинеског града Цангђо (ВИДЕО)