Насловна Најновије Општина Милићи: Најављен завршетак започетих и покретање нових пројеката

Општина Милићи: Најављен завршетак започетих и покретање нових пројеката

151
0

Одборници Скупштине општине Милићи усвојили су данас одлуке о субвенцији превоза ученика основне и средње школе, о бесплатном превозу социјално угрожених ученика и ученика са посебним потребама за школску 2023/24. годину, као и Регулационе планове „Подгора“ и „Подгора два“.

На данашњем засједању усвојена је и одлука о цијенама услуга милићког комуналног предузећа по врстама и категоријама корисника.

Начелник општине Милићи Марко Савић рекао је новинарима да је настављена изградња зграде општине у вриједности од 2.200.000 КМ, гдје је извођач фирма „Зворник путеви“, а рок за завршетак је 18 мјесеци.

„У завршници је уређење пјешачких стаза од насеља Вукшић Поље ка Дубничком Мосту и код Коловрата, чија је укупна вриједност 148.000 КМ, а које финансирају `Путеви Републике Српске`“, рекао је Савић.

Он је додао да се тренутно уређује забавни парк на Ушћу, гђе је идеја да се добије простор за породице са ђецом.

Савић је навео да је у току тендерска процедура за реконструкцију терена за мале спортове на Спортском центру у Супач Пољу, затим за пројекте за које су добили подршку од Министарства за људска права и избјеглице и фонда за повратак, укупне вриједности око 180.000 КМ.

„У плану су радови два путна правца у Маћесима и Павковићима, санација ђела позиде која ће да заштити пут у Калдрмици према Церској и у Заклопачи гдје ће се радити захват за рјешење водоснабдијевања“, навео је Савић.

Он је рекао да је у завршној фази тендерска процедура на уређењу дијела зграде Основне школе у Новој Касаби, гдје ће да се прошири постојећи погон и запослити нови радници, а вриједност радова је 13.000 КМ.

Савић је подсјетио да је у завршној фази уређење обале Студеног Јадра од Ушћа према Спортском центру, вриједности 2.200.000 КМ, а ускоро се очекује потписивање уговора и увођење извођача у посао.

Он је рекао да је на помолу пет нових пројеката у сарадњи са УНДП-ом, укупне вриједности 1.670.000 КМ уз учешће општине од милион КМ у наредне двије године, међу којима је замјена постојеће за ЛЕД расвјету, покривање и побољшање топлификације објекта основне школе, за проширење простора и повећање енергетске ефикасности у милићком обданишту.

На дневном реду данашње 16. редовне сједнице били су и извјештаји о раду за прошлу годину Центра за социјални рад Милићи, обданишта „Полетарац“, Спортског центра, Народне бибиотеке и Спортског друштва, те информације о раду Шумског газдинства „Милићи“.

ИЗВОРСрна
Претходни текстДабић и наредне сезоне у Славији
Сљедећи текстПУ ИС обиљежила Међународни дан борбе против злоупотребе и кријумчарења дрога (ВИДЕО)