Насловна Најновије Општина Соколац поново оспособила видео надзор и преузела контролу над стадионом “Бара”

Општина Соколац поново оспособила видео надзор и преузела контролу над стадионом “Бара”

249
0

Непозната лица су 1.јула провалила у просторије фудбалског клуба “Гласинац 1936” и атлетског клуба “Гласинац” и том приликом отуђила контролни уређај надзорних камера. О свему је обавјештена полиција и поднијета је пријава.

Камере су постављене у циљу чувања имовине, безбједности дјеце, спортиста и гостију 2019. године.

Опрема и комплетна имовина је власништво општине Соколац. Да би успјешно организовли МОСИ игре 2019. године, општина се и кредитно задужила да изгради терене и изврши адаптацију постојећих спортских објеката.

Иако појединци имају идеје да имовину општине пребаце у власништво неког јавног предузећа, као што је сада случај са идејом да се стадион ”Бара”, спортска дворана, тениски и други терени на отвореном пребаце на ЈУ Спортско-рекреациони центар Гласинац, од тога док сам ја на челу општине неће бити ништа.Као што нисам дозволио да се приватизује “Врело Биоштице” те да нам најважнији ресурс буде у приватним рукама”, истиче Бјелица.

Ја нашу заједничку имовину не распродајем, већ радим да имовину општине увећам. Купили смо бивши Романијски божур у стечају, Топлану, сада је то предузеће које ради, наш град је покошен и чист. Нисмо дозволили да изгубимо простор бившег Фаминекса, за Огледно добро смо се изборили да буде дио Универзитета. Боримо се да нам Влада Републике Српске у власништво или сувласништво пребаци простор бивше Нове Романије – истакао је за портал „Соколац-срце Романије“ начелник Милован Бјелица.

Према ријечима начелника, Општина Соколац жели да заокружи и максимално модернизује свој спортски центар те да тиме добије једну додатну привредну, туристичку, спортско-рекреативну и урбану вриједност.

„Ми већ сада имамо одличне терене, трим стазе, тениске терене, тартан стазу и услове за атлетичаре, међутим нико не жели да се на томе стане, да се задовољи са урађеним.

Радимо на пројекту енергетске ефикасности гдје кроз сарадњу са Њемачком развојном агенцијом планирамо да поставимо соларне панеле како би производили електричну и топлотну енергију за потребе спортске дворане, Основне школе Соколац, Средњошколског центра Св. Василије Острошки, те просторија стадиона Бара. У циљу смањења трошкова и одрживог пословања, ми смо и извор код бивше мљекаре искористили за наводњавање оба стадиона и тениских терена.

Против сам било каквог закључавања стадиона и забране рекреативцима да уживају у спортским активностима.

Сматрам да треба да радимо заједно да очувамо ово што имамо те да изградимо додатне садржаје у нашем Спортско-рекреативном центру попут базена, те просторија за тениски и џудо клуб“ –закључио је начелник Бјелица.

 

ИЗВОРОпштина Соколац
Претходни текстЕмисија “Пулс града”, 07.06. (ВИДЕО)
Сљедећи текстЛана Пудар изборила ново финале у Београду