Насловна Најновије Организација старјешина ВРС: Ратне заставе поново распирују духове зла у Подрињу

Организација старјешина ВРС: Ратне заставе поново распирују духове зла у Подрињу

358
0

Организација старјешина Војске Републике Српске позвала је да се санкционише ношење ратних застава такозване Армије БиХ током наводног марша мира кроз Сребреницу јер се провоцирају, узнемиравају и вријеђају Срби и поново распирују духови зла, а не одаје почаст жртвама.

Старјешине најоштрије осуђују и противе се таквом обољежавању, односно да се ратне заставе тзв. Армије БиХ и ове године вијоре Сребреницом и да учесници такозваног марша мира у Републици Српској показују дрскост и у Подрињу, гдје је убијено 3.267 Срба, те се на такав начи поново распирују духови зла.

Из Организације старјешина су подсјетили да су учесници такозваног марша мира Жепа-Поточари прошли са ратним заставама такозване Армије БиХ кроз Сребреницу, што провоцира и вријеђа српско становништво у овом мјесту.

Будући да таква дешавања изазивају узнемиреност грађана Републике Српске, посебно борачке популације, те одступају од коректног понашања, у Организацији старјешина Војске Републике Српске нису сигурни да је такво понашање у интересу мира и добросусједских односа на простору Републике Српске.

Иако то, напомињу, вријеђа српско становништво, посебно чланове породица чије су најдраже свирепо убили припадници муслиманске војске, за чије злочине још нико није одговарао, Срби на достојанствен начин показују пијетет према свим невиним жртвама.

– Бошњаци се јуче нису придружилим комеморацији свим жртвама, која је одржана у Скупштини општине Сребреница, чиме су још једном показали да их апсолутно не интересују жртве српског народа и других – подсјећају из Органзације старјешина Војске Републике Српске.

У саопштењу напомињу да се и даље позива на спремност да се брани БиХ од српског народа, односно народа који се једино бори за мир, стабилност и слободу свих народа у БиХ, те напомиње да су изјаве бошњачког члана Предсједништва БиХ Дениса Бећировића и министра одбране у Савјету министара Зукана Хелеза упозоравајуће, као и изјаве америчког амбасадора који јавно говори на чијој је страни а против кога је.

Организација старјешина Војске Републике Српске сматра да се, у БиХ, треба окренути договору три конститутивна народа и два ентитета о будућности БиХ, а не непрестано призивати духове прошлости и ширити ратнохушкачку реторику.

У Сребреници се данас обиљежава 28 година од страдања Бошњака, док ће сутра бити обиљежена 31 година од страдања Срба.

Учесници такозваног „Марша мира Жепа-Поточари“, међу којим су била бројна дјеца и млади, прошли су јуче са ратним заставама такозване Армије БиХ кроз Сребреницу. На фотографијама су и дјеца која носе оружје и муслиманске ратне заставе.

ИЗВОРсрна
Претходни текстЋосић: Одлуке институција Српске у складу са модерним демократским традицијама
Сљедећи текстНова кулинарска емисија “Приједлог за недјељни ручак”, само у програму РТВИС (Видео)