Насловна Најновије „Орлови“ без Николе Јокића на Мундобаскету; Пешић о изостанку Јокића: Ментално...

„Орлови“ без Николе Јокића на Мундобаскету; Пешић о изостанку Јокића: Ментално није спреман да преузме адекватну одговорност

185
0

Најбољи кошаркаш НБА лиге Никола Јокић неће играти за Србију на предстојећем Мундобаскету, пренио је Моцартспорт.

Селектор Србије Светислав Пешић у понедјељак ће саопштити списак кандидата за Мундобаскет, а на њему, по свему судећи, неће бити Николе Јокића, бар тако тврди Моцартспорт.

Незванично, Јокић је већ обавијестио селектора и Савез да неће бити на располагању овог љета, а на центра Денвера и шампиона НБА лиге покушао је да утиче и нови капитен „орлова“ Богдан Богдановић, али неуспјешно.

У тиму Србије, преноси исти извор, неће бити ни Василија Мицића ни Николе Калинића.

Пешић о изостанку Јокића: Ментално није спреман да преузме адекватну одговорност

Селектор кошаркашке репрезентације Србије Светислав Пешић навео је разлог због ког Никола Јокић, Василије Мицић и још неки играчи нису на списку за Мундобаскет.

Пешић је објавом ширег списка потврдио информацију да за Србију неће играти Никола Јокић, Никола Калинић, Василије Мицић и Владимир Лучић.

– Лучић је отишао на операцију, у јуну смо знали да нећемо рачунати на њега, као и за Калинића, који се ментално и психички испразнио у новом клубу. Луку Митровића смо желели, али нас је он замолио да га прескочимо, како би санирао повреде, на располагању је за прозоре – навео је Пешић.

Што се тиче Мицића, ради се о повреди рамена.

– Дуго смо разговарали са њим. Он је замолио да прескочи ову годину послије тешке сезоне пуне повреда. Одиграо је само плеј оф. Потписао је нови уговор. Провео је три недјеље у САД. Обновио је повреду рамена, налази се под терапијама, није у добром стању сад – истакао је Кари.

Вишеструки разговори са Николом Јокићем нису уродили плодом.

– Неколико пута смо разговарали, најбољи разговори које сам имао до сада. Ментално се истрошио, није спреман да преузме одговорност, која се од њега очекује – саопштио је Пешић.

Навео је селектор Србије да Алексеј Покушевски није добио дозволу Оклахома сити тандера, Никола Јовић има здравствене проблеме у породици, те ће се на основу рјешења те ситуације прикључити екипи.

ИЗВОРРтс
Претходни текстРодос: Евакуисано више од 2.000 туриста, ватра и даље пријети (ВИДЕО)
Сљедећи текстУ уторак сунчано, послије подне пљускови са грмљавином