Насловна Најновије Оружани напад у Москви: Најмање 40 убијених, око 130 рањених (Видео)

Оружани напад у Москви: Најмање 40 убијених, око 130 рањених (Видео)

150
0

У данашњем терористичком нападу у којем је, према извјештајима руских медија, убијено најмање 40 цивила у московској концертној хали „Кроукс“, а рањено више од 100 људи, могло је да буде и до 6.200 људи, пренијела је Некста на платформи Икс. Бјелоруски портал наводи да хала има капацитет за 9.500 људи. Додаје се да су скоро све карте за концерт рок групе „Пикник“ биле продате.

Према незваничним извјештајима, више од 40 људи је убијено, а око 130 рањено након што су наоружани људи у борбеној униформи отворили ватру и детонирали експлозив на великом концертном простору у Москви, објавила је Раша тудеј.

Према подацима Министарства за ванредне ситуације, око 100 људи је одведено на безбједно у пратњи ватрогасаца.

Најмање тројица наоружаних нападача, у борбеној одећи, упала су у Крокус сити хол и пуцала из аутоматског оружја, ранивши десетине посјетилаца и убивши значајан број њих, преносе руски медији.

– Људи у сали су легли на под да би се спасили од пуцњаве, лежали су тако једно 20 минута, а затим су пузећи почели да излазе. Многи су успјели да изађу – навео је новинар Спутњика.

 

Евакуисано је око 100 људи из подрума концертне сале, а у току је акција спасавања људи са крова зграде, саопштило је регионално Министарство за ванредне ситуације.

– Главни напори су усмјерени на тражење и спасавање људи. Ватрогасци су евакуисали око 100 људи из подрума зграде. У току су радови на спасавању људи са крова зграде помоћу кранова – саопштило је Министарство.

У међувремену, Интерфакс је јавио да се у сали догодила и друга експлозија.

 

Министарство иностраних послова Руске Федерације назвало је крвавим терористичким актом напад у „Крокус сити холу“ у Красногорску.

Медији извјештавају о употреби експлозива, а видео приказује црни дим и ватру који се дижу изнад зграде. Државна информативна служба ТАСС сугерише да је до трећине огромног комплекса захваћено пламеном.

Агенција је додала да су на локацију стигли припадници специјалаца Руске гарде. У међувремену, постоје непотврђене тврдње да су хеликоптери послати да угасе пожар.

 

– Сједили смо у центру сале. Концерт је почео, прошло је само неколико минута, једна-двије гранате су експлодирале у средини, почео је да сипа сиви дим. Почела је паника – рекао је очевидац за РИА Новости.

Чланови рок групе „Пикник“, који су наступали у сали, нису повријеђени, изјавио је шеф бенда.

Градоначелник Москве Сергеј Собјанин наложио је градским службама да пруже сву неопходну помоћ свима који су повријеђени. Он је изразио саучешће породицама погинулих.

Више од 50 екипа хитне помоћи упућено је на лице мјеста.

Крокус сити хол се налази у Московској области, одмах изван административне границе руске престонице. Комплекс укључује концертну дворану, акваријум и мјесто за вјенчање, као и многе продавнице и ресторане.

ИЗВОРРТРС
Претходни текстЋосић: Издата дозвола за грађење бициклистичке стазе од Сарајева до Пала
Сљедећи текстПредсједник СО Пале Стефан Стајчић о раду апотека недјељом (Видео)