Насловна Најновије Основна школа Соколац – обиљежена Недјеља дјетета

Основна школа Соколац – обиљежена Недјеља дјетета

182
0

Дјечија недјеља сваке године обиљежава се у мјесецу октобру, а циљ манифестације је промоција права дјетета, побољшање друштвене бриге за дјецу и јачање одговорности свих субјеката заштите као и упознавање шире јавности са њиховим потребама, психосоцијалним одрастањем под једнаким условима.

Поводом ове манифесације данас су ученици Основне школе „Соколац“, организовали приредбу, како би указали на важност њихових права. Према ријечима наставнице српског и руског језика Богданке Тошић, која је са наставницом музичке културе Вером Генго, организовала ову приредбу, сваке године школа традиционално обиљежава Недјељу дјетета као и Међународни дан дјеце.

  • Ученици виших разреда припремили су пригодан програм за приредбу. Драмско- рецитаторска секција у сарадњи са хорском секцијом су од септембра вриједно  припремали програм приредбе, којој су се посебно радовали сви ученици. Драго нам је што сваке године, све већи број ученика показује интересовање за учествовање у оваквим видовима активности. Приредба је одржана у просторијама ОШ „Соколац“. Одазвао се велики број гледалаца, како родитеља тако и ученика наше школе – истакла је Тошићева.

Дјечија недјеља” има за циљ скретање пажње јавности на дјецу и њихова права загарантованим Конвенцијом о правима дјетета која је усвојена од Генералне скупштине Уједињених нација, 20. новембра 1989. године.

Да би дјеца живјела у подстицајном и сигурном окружењу у коме могу да остваре максимум својих потенцијала, у атмосфери пуног поштовања дјечијих права према међународним и домаћим позитивним прописима, неопходно је да сви друштвени актери раде заједно на подршци породици и родитељству, укључујући алтернативне облике, чиме се обезбјеђује достојанствен живот и подстицај породици и дјеци која у њој одрастају.

ИЗВОРИнфо центар Соколац
Претходни текстСНС прославио страначку крсну славу Свету Петку
Сљедећи текстОтворена сезона лова у Ловачком удружењу „Гласинац“ – ПОТРЕБАН ДОДАТНИ ОПРЕЗ ЗБОГ АФРИЧКЕ КУГЕ СВИЊА