Насловна Најновије Пале: Сутра акција добровољног давања крви

Пале: Сутра акција добровољног давања крви

151
0

Црвени крст Републике Српске у сарадњи са Унијом студената Републике Српске и Студентским парламентом Универзитета у Источном Сарајеву у четвртак, 24. новембра на Правном факултету Пале, организује акцију добровољног давања крви.

Акција почиње у 9.00 часова и трајаће 14.00 часова.

“Ово је трећа овогодишња акција добровољног давања крви у организацији Црвеног крста Републике Српске и у сарадњи са Унијом студената Републике Српске и Студентским парламентом Универзитета у Источном Сарајеву, а до краја текуће године очекује нас реализација још три акције добровољног давања крви на факултетима Универзитета у Источном Сарајеву”, саопштили су из Црвеног крста.

У сриједу, 30. новембра у згради Центра за високо образовање у Бијељини, Универзитета у Источном Сарајеву, биће одржана следаћа акција, а током мјесеца децембра још двије акције, на Електротехничком факултету у Источном Новом Сарајеву и Медицинском факултету у Фочи.

Црвени крст Републике Српске организовањем ових акција настоји да прошири хуману породицу добровољних давалаца крви и анимира јавност, те да укаже на значај даривања ове драгоцјене течности.

Водећи се слоганом: “Дарујте крв! Спасите живот”, Црвени крст Републике Српске позива све који су у могућности да дарују крв и на тај начин спасе некоме живот.

“Ширењем породице добровољних давалаца крви ширимо хуманост”, поручују из Црвеног крста Републике Српске.

ИЗВОРФилтер
Претходни текстДанас хладно са падавинама на југу и истоку
Сљедећи текстЈак земљотрес погодио Турску: Десетине повријеђених, људи у паници скакали са балкона