Насловна Најновије Парастос за погинуле и обиљежавање Дана Игманске бригаде

Парастос за погинуле и обиљежавање Дана Игманске бригаде

406
0

На гробљу у Братунцу данас је обиљежен Дан Игманске бригаде Војске Републике Српске служен је парастос и положени су вијенци на спомен-обиљежје.

Ова бригада бранила је и одбранила положаје око Хаџића и учествовала у одбрани и на другим ратиштима око Сарајева.

Бригада ја имала 185 бораца који су погинули а посмртни остаци пренесени након егзодуса на братунацко гробље, на данашњи дан страдало је 32 војника

Управо због ових жртава али и због осталих страдалих који су дали своје зивоте за стварање Републике Српске, дужност свих је да је сачувамо, посебно у овим временима када је најугроженија, поручено је данас на обиљежавању.

Цвијеће на спомен-обиљежје погинулим Србима са сарајевског ратишта у братуначком гробљу положили су представници општине, Трећег пјешадијског Република Српска пука Оружаних снага БиХ, Борачке и Организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Братунца, Удружења логораша регије Бирач, Жена жртава рата као и формацијских структура које су чиниле Игманску бригаду.

Након полагања цвијећа и одавања почасти погинулим на братуначком гробљу присутни су посјетили и Војничку спомен-собу у Братунцу, гдје је такође положено цвијеће и одата почаст погинулим борцима.

Данашње обиљежавање Дана Игманске бригаде настављено је дружењем бивших сабораца који су из разних крајева дошли да присуствују овом догађају и одају пошту погинулим и умрлим саборцима.

ИЗВОРртрс
Претходни текстПретреси на сјеверу Црне Горе, заплијењено више од 100 комада оружја
Сљедећи текстЂуревић: Стари Брод српско стратиште, болна рана, али и најважнија историјска лекција