Насловна Најновије Петковић: Имамо доказе да су Срби у Бањској мучки и хладнокрвно убијени...

Петковић: Имамо доказе да су Срби у Бањској мучки и хладнокрвно убијени (ВИДЕО)

212
0

Еулекс није учествовао у истрази у Бањској јер је тзв. косовска полиција жељела да сакрије доказе и истину да су Срби хладнокрвно, мучки и брутално убијани и убијени, изјавио је директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић на ванредној конференцији за новинаре у Палати Србија.

– Република Србија је дошла до доказа, ријеч је о живим ријечима и исказима да је Бојан Мијаиловић, отац двоје дјеце од шест година и девет мјесеци, да је хладнокрвно убијен након што је лакше био рањен, пао на земљу и предао се. Био је убијен, оверен у главу. То је оно што је тзв. косовска полиција хтјела да сакрије. Имамо доказе, имамо заштићене свједоке, они су спремни да идентификују све Албанце убице који су учествовали у бруталном убијању Срба у мјесту Бањска – навео је Петковић.

Он је нагласио да је зато кључан захтјев Србије да се формира независна комисија и да међународни стручњаци заједно са српским патолозима прегледају доказе и изврше обдукцију тијела убијених Срба.

Петковић је упозорио да „Приштина четврти дан крије тијела убијених Срба, Бојана и Игора, јер ће на њима да се виде ране које показују да су убијени након што су се предали“.

– Курти жели да протјера људе, а оне које не протјера да побије. То је била брутална, насилна акција. Једно су сукоби и узвраћена ватра, а друго када брутално убијате човјека који крвари и лакше је рањен – навео је предсједник Канцеларије за КиМ.

Петковић је нагласио да „нико од Еулексових истражитеља није био на лицу мјеста, да би се сакрило ко је у редовима тзв. косовске полиције који су дошли да у Бањској убијају Србе“.

– У њиховим редовима биле су професионалне убице покупљене у различитим камповима и који су дошли с налогом да побију све Србе – рекао је Петковић. 

Петковић је додао да је једини захтјев Србије да Кфор буде присутан на сјеверу и да се повуче тзв. косовска полиција.

– Срби њу виде као окупациону снагу која упуцава Србе – истакао је Петковић.

Он наводи да је албански полицајац погинуо од експлозива уз које су постављане барикаде, те да он није упуцан. За разлику од тога, шесторо Срба је упуцано ове године.

ИЗВОРртрс/агенције
Претходни текстДелегација Амбасаде Словачке у БиХ посјетила општину Источни Стари Град
Сљедећи текстСвечано отварање виа ферате “Трескавица” 1. октобра