Насловна Вијести Источно Сарајево Петровић: Посао главне сестре захтјева велику посвећеност, бригу и одговорност

Петровић: Посао главне сестре захтјева велику посвећеност, бригу и одговорност

404
0
Са главном сестром Болнице „Србија“ Борјаном Петровић, која је уједно бабица и главна сестра Одељења за гинекологију и акушерство, разговарали смо о томе како је бити главна сестра и какве изазове посао носи.

„Посао главне сестре захтева велику посвећеност, бригу и одговорност, али ја се трудим да свој посао радим најбоље што знам и у складу са правилима болнице“, истакао је Петровић.

Каже да као главна сестра Болнице учествује у вођењу стручне медицинске документације, надгледа рад свих здравствених радника и сарадника од којих је супериорна. Организовање и надзор састанка главних сестара. Води рачуна о кућном реду и хигијени радног простора.

„Такође, организујем рад главних сестара свих одељења, подела и услуга и водим рачуна о побољшању квалитета здравствене услуге. „Уз сагласност директора правим план стручног усавршавања здравствених радника са средњим и средњим школама и учествујем у раду стручних тела“, додао је Петровић.

Медицинске сестре и техничари наше установе иду у друге градове на едукацију и унапређују своје знање како би па Болница је организовала едукације за медицинске сестре и техничаре, на којима су могле да похађају и медицинске сестре из других здравствених установа.

„Главна сестра одељења координира рад медицинских сестара на Одјељењу, учествује у изради и реализацији планова и програма рада одељења, присуствује јутарњим састанцима, стручном факултету и приликом посјета утврђује потребу за лековима Организује вођење медицинске документације, тачан распоред медицинских сестара, води дневни и месечни извештај о присуству радника“, нагласила је Петровићева.
ИЗВОРJZU Bolnica"SRBIJA" Istočno Sarajevo
Претходни текстУхапшен осумњичени за скрнављење православног гробља у Сарајеву
Сљедећи текстШампиони читају – Обиљежен Међународни дан дјечије књиге у Дјечијој библиотеци Источно Сарајево (ВИДЕО)