Насловна Најновије Повољни услови за вожњу, на прелазима нема дужих задржавања

Повољни услови за вожњу, на прелазима нема дужих задржавања

172
0

Саобраћај се овога јутра у Републици Српској и ФБиХ одвија несметано, услови за вожњу су повољни, спорије се вози на мјестима гдје се изводе радови, а на граничним прелазима нема дужих задржавања.

Због радова на реконструкцији надвожњака жељезничке пруге, измијењен је режим у одвијању саобраћаја на дионици магистралног пута Ламовита-Ивањска, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.

На магистралном путу Власеница-Соколац у Хан Пијеску у току су радови па је потребно прилагодити брзину и обратити пажњу на привремену саобраћајну сигнализацију.

На магистралном путу Бијељина-Шепак у мјесту Пилица, због радова, долазиће до повремене обуставе саобраћаја.

На дионици од 1.450 метара магистралног пута Рогољи-Бараћи у току је санација, те се саобраћај одвија наизмјенично, једном траком, уз регулацију саобраћајном сигнализацијом.

На дионици регионалног пута Разбој-Руданка, на локацији превој Љескове воде, због санације клизишта саобраћај је потпуно обустављен, па се теретна возила преусмјеравају на Јелах, а путничка возила алтернативним правцима Разбој-Горња Вијака-Дервента-Добој и Разбој-Тедин Хан-Добој.

Због радова саобраћај се на регионалном путу Стари Угљевик-Главичице одвија наизмјенично једном саобраћајном траком, уз повремене прекиде.

Измијењен је режим саобраћаја и на дионици магистралног пута Добро Поље-Миљевина, због санације клизишта.

Због санације клизишта, саобраћај се на дионици магистралног пута Фоча-Горажде у мјесту Филиповићи, на самој линији разграничења, одвија отежано, једном саобраћајном траком, уз постављену саобраћајну сигнализацију.

Због рехабилитације магистралног пута Градишка-Нова Топола-Клашнице и изградње три кружна тока на дионици Клашнице један-Нова Топола измијењен је режим саобраћаја. Због изградње кружне раскрснице на споју магистралних путева Градишка-Нова Топола и Чатрња-Градишка, такође је измијењен режим саобраћаја.

На дијелу магистралног пута Жегуља-Љубиње, дионица Подврсник-Љубиње, у току је реконструкција пута, те се саобраћај одвија успорено, наизмјеничним пропуштањем возила.

Током реконструкције магистралног пута, дионица Брод на Дрини /Фоча/-Хум /Шћепан Поље/ измијењен је режим у одвијању саобраћаја.

Измијењен је режим саобраћаја и на дионици магистралног пута Брод на Дрини два-Врба у тунелу Чемерно због радова.

На магистралном путу Градишка-Козарска Дубица, на улазу у Орахову, саобраћа се успорено због активираног клизишта.

Због оштећења моста преко ријеке Буковице у мјесту Горњи Подградци и оштећења моста преко ријеке Јабланице у мјесту Совјак на локалним путевима је обустављен саобраћај и преусмјерен на алтернативне путне правце.

Измјене у одвијању саобраћаја актуелне су и на регионалним путевима Разбој-Руданка и Разбој – Тедин Хан.

Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини-гранични прелаз Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

Због оштећења моста у Мачковцу, забрањено је одвијање саобраћаја за теретна моторна возила на регионалном путу Мачковац-Пипери.

У ФБиХ је због радова на мосту Горица, за саобраћај затворена лијева цијев тунела 1. март на дионици аутопута Зеница-Сарајево, а возила саобраћају двосмјерно кроз десну тунелску цијев.

Због слијегања пута на улазу у Винац из смјера Доњег Вакуфа, у функцији је само једна трака, а брзина је ограничена на 20 километара на час.

На дионици регионалног пута од мјеста Равно према магистралном путу Љубиње-Требиње саобраћај је обустављен и преусмјерен на алтернативне правце.

Због санационих радова затворен је мост на улазу у Немилу, а возила саобраћају преко раскрснице у Топчић Пољу.

Гранични прелаз Крстац, на путу Гацко-Никшић отворен је за међународни саобраћај.

ИЗВОРсрна
Претходни текстИ данас протест Срба на сјеверу КиМ, без традиционалног окупљања за Видовдан
Сљедећи текстГаврило Принцип, младић који се борио против окупације и тираније