Насловна Најновије Повољни услови за вожњу

Повољни услови за вожњу

110
0

Услови за вожњу на путевима у Републици Српској и Федерацији БиХ, повољни су, а из Ауто-мото савеза /АМС/ Републике Српске скрећу пажњу на могуће одроне на дионицама у усјецима.

Возачима из АМС савјетују опрезну вожњу, прилагођену стању и условима на путу.

На магистралном путу Црквина – Модрича један, због припремних радова на изградњи ауто-пута Вукосавље – Брчко, измијењен је режим у одвијању саобраћаја.

На магистралном путу Подроманија – Сумбуловац у мјесту Мокро, саобраћа се успорено.

Због санације клизишта саобраћај се на дионици магистралног пута Фоча-Горажде у мјесту Филиповићи /на самој линији разграничења/, одвија отежано једном траком привременом заобилазницом у дужини 150 метара уз постављену саобраћајну сигнализацију.

Због изградње бициклистичке и пјешачке стазе до 23. јуна на магистралном путу Рудице-Нови Град, биће измјена у одвијању саобраћаја, уз постављену сигнализацију.

Због рехабилитације магистралног пута Градишка – Нова Топола – Kлашнице и изградње три кружна тока на дионици Kлашнице један – Нова Топола измијењен је режим саобраћаја, као и због изградње кружне раскрснице на споју магистралних путева Градишка – Нова Топола и Чатрња – Градишка.

Саобраћај је због радова успорен и на дијелу магистралног пута Жегуља – Љубиње, дионица Подврсник – Љубиње.

За вријеме реконструкције дионице магистралног пута Брод на Дрини /Фоча/ – Хум /Шћепан Поље/ измијењен је режим саобраћаја до краја године. Измијењен је режим саобраћаја и на дионици магистралног пута Брод на Дрини два – Врба у тунелу Чемерно.

На магистралном путу Градишка – Kозарска Дубица, на улазу у Орахову, због активираног клизишта саобраћа се успорено. Постављена је привремена саобраћајна сигнализација, чије поштовање је обавезно.

Због изградње дионице ауто-пута од петље Јоховац до Вукосавља, измијењен је режим саобраћаја на петљи Јоховац. Измјена режима саобраћаја је и на петљи Руданка због изградње дионице ауто-пута од моста Руданка до тунела Путниково брдо два.

Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини-гранични прелаз Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

На Мосту краља Александра у општини Рудо, на путном правцу Бродар – граница Републике Српске забрањен је саобраћај за моторна возила укупне масе веће од 10 тона, док се путничким аутомобилима ограничава брзина кретања на 20 километара на час.

На регионалном путу Стари Угљевик – Главичице /рејон Глиња/, у току је санација клизишта, па се саобраћај одвија наизмјенично једном траком.

У Федерације БиХ спорије због радова саобраћа се на путним правцима Јабланица – Мостар у Доњој Јабланици, Чевљановићи – Нишићи, као и на раскрсници Горња Kалесија – Сапна.

На дионици регионалног пута од мјеста Равно према магистралном путу Љубиње – Требиње, саобраћај је обустављен и преусмјерен на алтернативне правце.

Због санације затворен је мост на улазу у Немилу, а возила саобраћају преко раскрснице у Топчић Пољу.

На граничним прелазима у БиХ нема дужих задржавања.

ИЗВОРАМС Републике Српске, фото илустрација
Претходни текстДанас промјенљиво
Сљедећи текстРођено 16 беба