Насловна Најновије Повољни услови за вожњу

Повољни услови за вожњу

159
0

Саобраћај се у Републици Српској и ФБиХ одвија по претежно сувим коловозима и уз повољне услове за вожњу, а краћи застоји и ограничења брзине могући су на дионицама гдје су у току санациони радови, те из Ауто-мото савеза савјетују возаче да прилагоде вожњу стању на путу.

На магистралном путу Лапишница-Љубогошта, на каменолому „Хан Дервента“ у општини Пале, данас ће због минирања терена бити привремених десетоминутних обустава саобраћаја од 12.00 до 14.00 часова.

Измијењен је режим у одвијању саобраћаја на дионици регионалног пута Обудовац један-граница Републике Српске/ФБиХ – Трамошница, због радова /бушотина/ за потребе израде пројекта ауто-пута Вукосавље-Брчко.

Због санације магистралног пута на дионици Козарска Дубица-Приједор, у Улици краља Александра у Приједору, саобраћај се одвија успорено, једном траком, а измијењен је режим у одвијању саобраћаја на дионици магистралног пута Ламовита-Ивањска због реконструкције надвожњака жељезничке пруге.

На магистралном путу Бијељина-Шепак у мјесту Пилица због радова саобраћај се одвија наизмјенично једном траком, уз могуће повремене краткотрајне застоје, као и на дионици магистралног пута Рогољи-Бараћи.

На магистралном путу Власеница-Соколац на Хан Пијеску у току је рехабилитација пута, те је потребно прилагодити брзину кретања возила и обратити пажњу на привремену саобраћајну сигнализацију.

Измијењен је режим у одвијању саобраћај на дионици магистралног пута Добро Поље-Миљевина због санације клизишта, као и на дионици магистралног пута Брод на Дрини /Фоча/ – Хум /Шћепан Поље/ за вријеме трајања радова на реконструкцији тог пута.

Због санације клизишта саобраћај се на дионици Фоча-Горажде у мјесту Филиповићи, на самој линији разграничења, одвија отежано једном траком.

Због радова на магистралном путу Градишка-Нова Топола-Клашнице и изградње три кружна тока на дионици Клашнице један-Нова Топола измијењен је режим у одвијању саобраћаја, као и због изградње кружне раскрснице на споју магистралних путева Градишка-Нова Топола и Чатрња-Градишка.

На дијелу магистралног пута Жегуља-Љубиње, дионица Подврсник-Љубиње, у току је реконструкција пута, те се саобраћај одвија успорено, наизмјеничним пропуштањем возила.

Саобраћај се одвија успорено због активираног клизишта на магистралном путу Градишка-Козарска Дубица, на улазу у Орахову.

Измијењен је саобраћај на петљи Јоховац због изградње дионице ауто-пута од петље Јоховац до Вукосавља, као и на петљи Руданка од моста Руданка до тунела Путниково брдо два.

Због бројних одрона и опасности од клизишта на магистралном путу Брод на Дрини-гранични прелаз Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

На дионици регионалног пута Разбој-Руданка, на локацији превој Љескове воде, због санације клизишта саобраћај је потпуно обустављен. Теретна возила се преусмјеравају на Јелах, а путничка возила на алтернативне правце Разбој-Горња Вијака-Дервента-Добој и Разбој-Тедин Хан-Добој.

На регионалном путу Мачковац-Пипери због оштећења моста у Мачковцу забрањено је одвијање саобраћаја за теретна моторна возила, док се због санације регионалног пута Стари Угљевик-Главичице /рејон Глиња/ саобраћај одвија наизмјенично једном траком, уз повремене прекиде.

Измјене у одвијању саобраћаја актуелне су и на регионалним путевима Разбој-Руданка и Разбој-Тедин Хан.

Саобраћај се на регионалном путу Укрина-Горња Вијака одвија наизмјеничним пропуштањем возила због активираних клизишта.

Због деминирања терена на регионалном путу Подновље-Поље, код деминерског градилишта „МСП Горњи Божинци“, биће привремених обустава саобраћаја радним данима од 8.00 до 15.00 часова.

У ФБиХ је због санационих радова на мосту Горица, на ауто-путу А-1, за саобраћај затворена лијева цијев тунела „1. март“ на дионици Зеница-Сарајево, а возила саобраћају двосмјерно кроз десну тунелску цијев.

Због радова на мосту на Илиџи /Ступ-Блажуј/, сваког дана, осим недјеље, од 6.00 до 15.00 часова, саобраћај се обуставља и преусмјерава кроз насеље Лужани. Од 15.00 часова до 6.00 часова ујутро саобраћај се из смјера Блажуја преусмјерава кроз насеље Лужани, док се из смјера Илиџе саобраћа преко моста, једном траком.

Због слијегања пута на улазу у Винац из смјера Доњег Вакуфа, Доњи Вакуф-Јајце, у функцији је само једна трака, а брзина је ограничена на 20 километара на час.

На граничним прелазима у БиХ нема дужих задржавања.

Из АМС-а подсјећају да је гранични прелаз Крстац /путни правац Гацко-Никшић/ отворен за међународни саобраћај, а од данас се отварају и погранични прелази Дужи-Имотица, Читлук-Јовића Мост, Дриновци-Себишна и Дриновачко Брдо-Сливно, док гранични прелаз Боговоља-Хаџин Поток неће бити дозвољен за међународни саобраћај путника, већ само за погранични саобраћај.

ИЗВОРсрна
Претходни текстПретежно сунчано, поподне пролазна киша
Сљедећи текстСава Ковач: Наши људи из далеког Ванкувера нису заборавили своје коријене