Насловна Најновије Погледајте обрачун утрошене електричне енергије крајњим купцима из категорије „домаћинства“ (ФОТО)

Погледајте обрачун утрошене електричне енергије крајњим купцима из категорије „домаћинства“ (ФОТО)

145
0

Од 1. јануара у Републици Српској струја за домаћинства ће се обрачунавати по различитим цијенама, у зависности од количине потрошене електричне енергије.

Након проведеног тарифног поступка по захтјевима оператора дистрибутивних система у Републици Српској за одобрење тарифних ставова за кориснике дистрибутивних система и разматрања захтјева јавног снабдјевача Електропривреда Српске за одобрење тарифних ставова за јавно снабдијевање, Регулаторна комисија за енергетику донијела је 15. децембра Одлуку о тарифним ставовима за кориснике дистрибутивних система и Одлуку о тарифним ставовима за јавно снабдијевање електричном енергијом у Српској.

Претходно је, након проведених јавних расправа донесен и Тарифни систем за продају електричне енергије и коришћење дистрибутивне мреже.

Приликом обрачуна утрошене електричне енергије за „домаћинства“ из 2. тарифне групе (двотарифна) утрошена електрична енергија у вишој и мањој дневној тарифи за поједине опсеге се утврђује пропорционално учешћу више и мање дневне тарифе у укупно мјесечно утрошеној активној електричној енергији.

У сљедећој табели приказан је износ мјесечног рачуна за 1. ТГ (једнотарифна) и 2. ТГ (двотарифна) за купце из категорије потрошње „Домаћинства“, при чему је обрачун за 2. ТГ рађен са претпоставком да је однос потрошње у већој и мањој дневној тарифи 50%:50%, односно 1:1.

Провјера износа рачуна за другу конкретну потрошњу, и износа рачуна по ставкама (мрежа, енергија, услуга јавног снабдијевања, накнада за обновљиве изворе енергије) може се извршити путем Калкулатора који је доступан на интернет страници Регулаторне комисије: www.reers.ba.

Прорачун помоћу наведеног Калкулатора је информативног карактера, а за конкретан обрачун и давање других детаљних информација у вези са цијенама и условима јавног снабдијевања надлежан је јавни снабдјевач Електропривреда Републике Српске.

ИЗВОРРтрс
Претходни текстСарајево негодује због одлуке Српске да не дозволи одузимање имовине
Сљедећи текстПреминуо легендарни Пеле