Насловна Најновије Подијељено око 300 новогодишњих пакетића дјеци из Удружења „Мајка и дијете“

Подијељено око 300 новогодишњих пакетића дјеци из Удружења „Мајка и дијете“

152
0

У препуној сали Духовног центра „Романијске Лазарице“, синоћ је организована подјела око 300 пакетића за дјецу чланова Удружења „Мајка и дијете“ Соколац поводом православне Нове године.

За све присутне, уприличен је пригодан културни програм који су реализовали малишани који припадају овом Удружењу, а које окупља породице са троје и више дјеце општине Соколац.

Предсједник Удружења „Мајка и дијете“ Александра Елез навела је да се ова подјела организује сада већ традиционално.

  • Ове године је подијељено скоро 300 новогодишњих пакетића које је обезбиједио начелник Милован Бјелица, а коме се захваљујемо. Потрудили смо се да у културном програму углавном учествују дјеца из нашег Удружења, тако да је приредба обухватила рецитације, пјесме, игре, глуму, као и свирање на музичком инструменту – нагласила је Елезова.

Она је додала да ће се организовати једна активност у сусрет празнику Светог Саве, али прије тога одлазак малишана на Јахорину.

Начелник општине Соколац Милован Бјелица поручио је да вишечлане породице увијек могу да рачунају на подршку и помоћ локалне самоуправе, те изразио задовољство што је могао да присуствује једном оваквом догађају.

  • Удружење данас броји око 200 чланова са преко 700 дјеце и веома је значајно за нашу локалну заједницу. Обезбиједили смо око 300 пакетића, а осим тога покушавамо изаћи у сусрет вишечланим породицама и кроз друге видове помоћи. У границама својих могућности, Општина је рјешавала и стамбена питања одређеног броја ових породица, или им је додјељивала локације, грађевинске дозволе и материјал за изградњу куће. Водили смо рачуна и о запошљавању чланова из вишечланих породица, можда се није све могло одмах постићи, али је сигурно да су најтежи случајеви ургентно рјешавани. Ове породице се не заборављају и када су наши значајни вјерски празници. Општина Соколац се не може похвалити са својим успјешним финансијским стањем, али нађе начина да помогне вишечланим породицама. Позивам све који имају неке потребе, да се обрате локалној самоуправи и за то се увијек мора наћи простора – категоричан је Бјелица.

Према његовим ријечима, у претходном периоду обезбјеђивани су школски уџбеници и прибор за дјецу из вишечланих породица, док је за старију дјецу пружана помоћ приликом одласка на екскурзије и око прослава матурске вечери за оне породице које су слабијег материјалног стања.

Удружење „Мајка и дијете“ Соколац, основано је 2012. године, а захваљујући ентузијазму и упорности младих мајки које га воде, до сада је реализовало бројне хуманитарне активности.

ИЗВОРИнфо центар Соколац
Претходни текстЋосић о промоцији природе и здравог начина живота са представницима и члановима удружења „Мали истраживачи“
Сљедећи текстДодик: У овој години очекујемо отварање бар пет фабрика