Насловна Најновије Поднесен захтјев за заказивање ванредне сједнице скупштине Џудо савеза Републике Српске

Поднесен захтјев за заказивање ванредне сједнице скупштине Џудо савеза Републике Српске

82
0
ИСТОЧНО САРАЈЕВО – Преставници 23 џудо клуба, који чине већину, те поједини чланови Џудо савеза Републике Српске поднијели су захтјев за заказивање ванредне сједнице Скупштине савеза на којој би било дискутовано о актуелним проблемима.
 

Сједница би требало да буде одржана у Бањалуци 18. маја од 12 часова.

Покретачи иницијативе су истакли како је све урађено у складу са важећим актима и прописима док су прикупили потписе већине чланова скупштине како би одржали сједницу.

– Већ смо напоименули да је разлог заказивања скупштине да је кроз наш Савез прешло преко 750.000 марака у посљедње двије године и још много пара, кеша, које нису приказане у благајни Џудо савеза. То су паре од европских купова 2022. из Бањалуке и 2023. године у Палама као и наш џудо камп у Требињу који је био најскупљи камп од свих спортиста. Министарство породице и спорта одредило је цијену од 210 марака, а џудсити су плаћали 280 марака. Поред тога имамо и сва та кеш средства за полагање мајсторских појасева који нису приказани бар у оном тренутку када смо ми вршили контролу рада ЏС РС – рекао је тренер ЏК „Соко М“ из Прњавора Живко Милијаш.

Члан иницијативног одбора тијела Џудо савеза Републике Српске за одржавање ванредне сједнице скупштине Савеза и спортски директор ЏК „Стеван Марковић“ из Шипова Миле Матијевић вјерује да ће све проћи у складу са прописима.

– Желимо да Џудо савез Републике Српске у новом преуређеном, правном прије свега, сазиву постане легитиман и легалан. Да скупштина као највиши орган управљања ЏС има своју легитимацију. Да се делегати не доводе из кафане и са улице како ко наиђе, него да буду мандатни делегати како је то предвиђено статутом. Ми ћемо на ванредној скупштини коју иницирамо и за коју смо сигурни да ће бити одржана у складу са статутом, прије свега, извршити анализу извјештаја о раду. Велики новац је прошао кроз рачуне Џудо савеза, а клубови не знају ништа, или врло мало од тога. Желимо да свака марка који улази у џудо спорт да буде потрошен на намјенски начин и да клубови знају, а не да о томе одлучују мали кругови људи – навео је Матијевић.

ИЗВОРГлас Српске
Претходни текстОдржана „Ђурђевданска улична трка“ у Источној Илиџи (Видео)
Сљедећи текстСпасојевић и Пандуревић присуствовали отварању Међународног подгоричког сајма књига и образовања (Фото)