Насловна Најновије Подршка предузетништву са акцентом на женско предузетништво – императив Источне Илиџе у...

Подршка предузетништву са акцентом на женско предузетништво – императив Источне Илиџе у 2024. години

176
0

Општина Источна Илиџа у 2023. години покренула је програм подршке женском предузетништву који се спороводи на основу Плана обезбјеђивања и усмјеравања средстава подстицаја малих и средњих предузећа и предузетништва на подручју општине Источна Илиџа за текућу годину.

Начелник Маринко Божовић данас је одржао састанак са четири предузетнице из Источне Илиџе које су оствариле право на подстицајна средства за новоосноване објекте, регистроване у 2023. години, у укупном износу од 15.000 КМ.

Како је истакао начелник Божовић, Општина Источна Илиџа је препознала женско предузетништво као област у коју је неопходно улагати, како новчаним средствима, тако и разним едукацијама, савјетовањима и другим видовима сарадње, како би се жене добиле потребну подршку када је у питању предузетништво.

Општина Источна Илиџа ове године је подржала самосталне предузетнике који се баве одржавањем и поправком моторних возила у износу од 50.000 КМ, а сљедеће године, како је истакао начелник Божовић, ову подршку могу очекивати самосталне предузетнице и предузетници иѕ области фризерско-козметичарских услуга. У оквиру програма „Diaspora Invest“ који Опшрина Источна Илиџа реализује у сарадњи са организацијом USAID створена је могућност за обезбјеђивање додатних средстава у износу од 140.000 КМ за наведену област, у 2024. години.

ИЗВОРртвис
Претходни текстДјечије одјељење Матичне библиотеке Источно Сарајево прославило 13. рођендан (Видео)
Сљедећи текстКатић: Историјски успјех општине Источно Ново Сарајево, „Актуелно“ (Видео)