Насловна Uncategorized Пола милиона марака од Владе Републике Српске за инвестиције у Рогатици

Пола милиона марака од Владе Републике Српске за инвестиције у Рогатици

179
0

На 177. сједници Владе Републике Српске донесена је одлука о издвајању средстава за капиталне пројекте у општини Рогатица. Ријеч је о пројектима изградње градске пијаце и проширења смјештајних капацитета у ЈПУ Дјечији вртић “Бамби”, за шта ће Влада издвојити укупно 500.000 КМ.

Постојећа пијаца стара је преко 40 година и не пружа потребне услове продавцима и купцима. На иницијативу начелника општине Рогатица Милорада Јагодића прошле године је представљено идејно рјешење за комплекс пијаце у Рогатици. Поред затвореног дијела, са расхладним витринама за одређене врсте робе, мокрим чворовима и простором за складиштење, отворени дио биће опремљен најсавременијим тезгама, а предвиђена је и изградња паркинга. За овај пројекат Влада Српске издвојила је 350.000 КМ.

Објекат Дјечијег вртића “Бамби” у потпуности је реновиран током 2019. године, на четрдесету годишњицу постојања, захваљујући подршци предсједнице Републике Српске Жељке Цвијановић. С обзиром на велику заинтересованост родитеља указала се потреба за проширењем капацитета вртића, што ће бити учињено средствима Владе у износу од 150.000 КМ.

Начелник општине Рогатица Милорад Јагодић раније је нагласио да ће изградњом комплекса градске пијаце и купци и продавци добити објекат достојан 21. вијека, а да је потреба за проширењем обданишта позитиван знак за нашу локалну заједницу.

ИЗВОРОпштина Рогатица
Претходни текстДрага Мастиловић: Лоше намјере господина Шмита
Сљедећи текстБез посебних ограничења у саобраћају