Насловна Најновије Поледица и заснијежен коловоз у вишим предјелима

Поледица и заснијежен коловоз у вишим предјелима

128
0

Саобраћај се на већини путева у Републици Српској и Федерацији БиХ одвија по мокрим и клизавим коловозима, а у вишим предјелима и преко превоја има поледице и коловоз је мјестимично заснијежен, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.

Одрони су учестали, посебно на путним правцима Бихаћ-Србљани-Босанска Крупа, Турбе-Карановац, Сарајево-Фоча, Црна Ријека-Јајце-Доњи Вакуф и Бугојно-Купрес.

На магистралном путу Рача-Бијељина у рејону Балатуна, због радова, саобраћај се одвија успорено, једном траком. На истом путном правцу, због оштећења коловоза и повећане фреквенције теретних возила, неопходна је опрезна вожња. У току су радови на путном правцу Градишка-Нова Топола-Клашнице.

Саобраћај је због одрона потпуно обустављен на регионалном путу дионица Водице-Горњи Подградци.

Због радова и минирања на каменолому „Грапска-Костајница“ у Костајници код Добоја долази до повремене обуставе саобраћаја на дионици регионалног пута Добој-Модрича.

Измјене у саобраћају због клизишта су на магистралном путу Градишка-Козарска Дубица, на улазу у Орахову, као и регионалном путу Стари Угљевик-Главичице.

У ФБиХ у току су радови на магистралним путевима Чевљановићи-Нишићи и Кључ-Сански Мост, а на мјестима радова саобраћа се наизмјенично, једном траком.

Због санације прелаза на магистралном путу Живинице- Шићки Брод у мјесту Љубаче, саобраћа се обилазнцом у непосредној близини.

На магистралном путу Ливно-Шуица чести су изласци дивљих коња на пут.

На граничним прелазима јутрос нема дужих задржавања.

ИЗВОРсрна
Претходни текстИ у општини Источни Стари Град Дан жалости
Сљедећи текстДанас хладније и суво уз разведравање