Насловна Најновије Поново постављена табла „Добро дошли у Град Источно Сарајево“ на Лапишници (ВИДЕО)

Поново постављена табла „Добро дошли у Град Источно Сарајево“ на Лапишници (ВИДЕО)

152
0

Данас је поново постављена табла „Добро дошли у Град Источно Сарајево“ на Лапишници, која је прије пар дана била уклоњена.

Републичка управа за геодетске и имовинско-правне послове, је навела да заједничка комисија, која би требала да се бави разграничењем између ентитета, није почела са радом иако је од Дејтонског мировног споразума прошло готово 30 година.

Из Управе кажу да је Република Српска испунила све своје обавезе у вези са активностима на разграничењу, али да је друга страна упорно и систематски опструисала овај процес, тако да још није прецизно утврђен ниједан дужни метар граничне линије између ентитета, осим на Добрињи у Сарајеву, тамо гдје је то био интерес ФБиХ, и то путем арбитражне одлуке“, изјавио је градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић који је најавио да ће ове седмице одржати конференцију за новинаре на којој ће изнијети нове информације и документа о Србима у Сарајеву од 1992. године и доказе да су сарајевски Срби, након потписивања Дејтонског споразума, због страха за сопствену безбједност, морали да напусте овај град и крену у највећи мирнодобски егзодус икада забиљежен у свијету.

ИЗВОРРТВИС
Претходни текстВатерполисти Србије декласирали Јужну Африку – 30:5
Сљедећи текстКатић: Радови на згради Ректората и Музичке академије теку планираном динамиком