Насловна Најновије Поново претрага кућа осумњичених у потрази за тијелом мале Данке

Поново претрага кућа осумњичених у потрази за тијелом мале Данке

162
0

Полиција ће у наставку потраге за тијелом двогодишње дјевојчице Данке Илић, убијене 26. марта код Бањског Поља у Бору, поново претражити куће осумњичених, али и шире подручје око кућа, укључујући и септичке јаме, рекао је начелник Управе криминалистичке полиције Србије Нинослав Цмолић.

Говорећи о саслушању двојице мушкараца из Бора, осумњичених за убиство малене  Данке, Цмолић је рекао да су они испричали начин на који се све десило и ко је коју улогу имао.

„Међутим, два дана након трагичног догађаја, један се вратио, узео тело, склонио га и неће да призна где га је сакрио“, рекао је Цмолић и навео да су осумњичени до детаља описали извршење кривичног дјела, али када се дође до тога гдје је остављено тијело дјевојчице – ту нема сарадње.

Цмолић је истакао да је и возач аутомобила испричао своју верзију приче, која се поклапа са сувозачевом.

„Возач не зна где је тело сакривено. Сувозач то зна, међутим, они су разговарали два-три дана након тога, а овај му је рекао:`То је моја брига, ја сам одрадио шта је требало`“, рекао је Цмолић за ТВ „Прва“.

Он је рекао да је аутомобил у којем су били тог дана одузет и да је и даље на вјештачењу, као и приватни аутомобили осумњичених.

Ovo su osumnjičeni za ubistvo Danke Ilić | Banjaluka.net

Цмолић је рекао да су осумњичени на саслушању у Тужилаштву потврдили претходну причу, до детаља описали шта се догодило, до детаља описали своју улогу, признали све, али опет је главноосумњичени да је лишио живота малу Данку у аутомобилу, на крају стао и рекао да се не сјећа гдје је сакрио тијело.

Он је навео да је потрага за малом Данком трајала 10 дана због обимности информација које су стизале, а које су морале да буду провјерене, док су проблеме стварали и временски услови.

„Кључан траг је био тај што смо прегледали камере и утврдили да је њихов аутомобил један од два која су прошла и задржавала се на том подручју. Требало је идентификовати тај аутомобил и возаче. Тог дана су полиграфски тестирани, али били су под утицајем алкохола. Имали су закаснелу реакцију на питање `да ли сте убили дете`, што није било довољно да им се одреди притвор“, рекао је Цмолић.

Приведена су двојица мушкараца због сумње да су починила овај злочин, а један од њих је у тужилаштву признао злочин, док се други бранио ћутањем. Њима је одређен притвор до 30 дана.

ИЗВОРсрна, фото илустрација
Претходни текстНаставља се потписивање петиције за усвајање резолуције о геноциду над Србима у НДХ
Сљедећи текстПолиција у Злоту врши претрес куће осумњиченог Д. Д. за убиство Данке Илић