Насловна Најновије Наставља се потписивање петиције за усвајање резолуције о геноциду над Србима у...

Наставља се потписивање петиције за усвајање резолуције о геноциду над Србима у НДХ

138
0

Покрет Срба Крајишника позвао је још једном све патриоте и истинољубиве људе, да се сутра, на Благовијести, окупе испред Цркве Светог Марка у Београду и потпишу петицију за усвајање разолуције о геноциду над српским народом у НДХ, у Скупштини Србије.

Потпредсједник Извршног одбора Славен Стевелић, изјавио је Срни, да је намјера да се обезбиједе и потписи за евентуални референдум о овом питању.

Он је нагласио да у моменту када се свјетско зло надвило над Србима, и када се све чини да се стегне омча око врата Републици Српској, усвајањем резолуције о наводном геноциду у Сребреници, треба послати јасну поруку да су Срби ти којима је учињен геноцид у 20. вијеку.

„Да потпишемо и да покажемо саосјећање према нашим мученицима. Дугујемо и много више од једног потписа. Никога не желимо да позивамо на сукоб и реваншизам, ово је једноставно позив на свијест и савјест да се геноцид догодио и да не дозволимо да се то више икоме догоди, да одамо дужно поштовање према свим невиним жртвама и да њихово мученичко страдање не предамо забораву“, поручио је Стевелић.

Mataušić: Bojali su se istine o spašavanju srpske djece iz logora

 

Он је нагласио да је геноцид над Србима у НДХ био систематски планиран, и да се до тада нигдје на свијету нису догодила тако монструозна и свирепа погубљења.

„Они који су умрли од метка, били су срећници, јер су нашем народу вађене очи, кидане уши, и у највећем броју случајева су бацани у јаме. И данас нам је познато да је у НДХ било 2.600 локација масовног погубљења“, подсјећа Стевелић.

Он је рекао да сам текст резолуција има девет тачака, и да је намјера иницијатора да Народна скупштина Србије утврди тај злочин.

Gojko se prisjetio egzodusa Srba u "Oluji": "Bilo je stravično gledati  djecu i starce u kolonama" | BL Portal

Стевелић је навео да не треба заборавити ни рат деведесетих, када је просторе Хрватске напустило око пола милиона Срба, од чега 250.000 током погрома „Олује“, али почињени су и најсвирепији злочини над Србима у Подрињу и широм БиХ.

Потписивање петиције за Резолуцију о геноциду, који се десио над српским народом у НДХ у периоду од 1941. до 1945. године, биће организовано од 11.00 часова на платоу испред Цркве Светог Марка у Београду.

До сада су ову петицију потписале многе познате личности из јавног и културног живота Србије.

ИЗВОРсрна, фото илустрација Туристичка организација Београд
Претходни текстДодик: Посјета Орбана доказ да је Српска схваћена и прихваћена
Сљедећи текстПоново претрага кућа осумњичених у потрази за тијелом мале Данке