Насловна Најновије Додик: Посјета Орбана доказ да је Српска схваћена и прихваћена

Додик: Посјета Орбана доказ да је Српска схваћена и прихваћена

70
0

Предсједник Републике Српске Милорад Додик, изјавио је да је посјета премијера Мађарске Виктора Орбана Бањалуци, доказ да је Република Српска схваћена и прихваћена.

„Све оно што смо могли да чујемо и што смо радили је доказ да Република Српска има пријатеље и да никада нисмо имали значајније пријатеље. То мјеримо по томе, што има људи који не бјеже од тога да искажу то пријатељство“, рекао је Додик новинарима у Вишеграду, оцијенивши да је Орбанова посјета веома значајна.

Он је истакао да је и сам Орбан јуче говорио о томе, како постоје људи који подржавају статус Републике Српске, али не смију то наглас да кажу.

„И то је добар корак. Знам конфигурацију тих људи који су спремни да по Западној Европи говоре у кулоарима, али нису спремни да се јавно заложе, јер рачунају да залагати се за правичну ствар овдје, а то је позиција Република Српске, може да им угрози комодитет. То не замјерам“, нагласио је Додик.

Мађарски премијер Виктор Орбан, предводио је јуче делегацију Владе Мађарске и привредника током посјете Републици Српској. Орбан је од предсједника Републике Српске Милорада Додика, примио највише одликовање Српске – Орден Републике Српске на огрлици, који му је додијељен поводом Дана Републике – 9. јануара.

ИЗВОРсрна
Претходни текстСутра сунчано и топло, температура и до 30 степени Целзијусових
Сљедећи текстНаставља се потписивање петиције за усвајање резолуције о геноциду над Србима у НДХ