Насловна Најновије Посланици Српске листе вратили мандате

Посланици Српске листе вратили мандате

136
0
Десет посланика Српске листе у Скупштини самопроглашеног Косова јутрос је вратило мандате због приштинског кршења бриселских споразума и одлуке којом је наложено Србима да изврше пререгистрацију возила са српских на „РКС“ таблице.

Из Секретаријата Скупштне потврђено је Срни да су мандате вратили сви посланици Српске листе уз образложење да мандат враћају из моралних и личних разлога.

– Администарција у Секретаријату Скупштине прихватила је оставке и уредно завела у протоколу – навели су из Секретаријата.

Медији са сјевера Косова пренијели су да је 12 Срба запослених као спољно обезбјеђење објекта Еулекса у сјеверном дијелу Косовске Митровице раздужило униформе и напустило радна мјеста.

Срби су напустили и службу у тзв. Косовској полицији и сада контролу административних прелаза Јариње и Брњак, као и јавни ред и мир, врше припадници из редова осталих несрпских заједница.

Политички и институционални представници Срба са Космета донијели су одлуку да напусте све политичке институције – скупштину и владу привремене управе у Приштини, као и четири општине на сјеверу Космета, правосудне органе, полицију и администрацију.

Одлука о напуштању институција остаје на снази све док Приштина не почне да поштује споразуме, не повуче одлуку о таблицама и не формира заједницу српских општина.

ИЗВОРСрна
Претходни текстФиниш изградње ски-лифта у Сокоцу: Пуховац постаје рај за скијаше
Сљедећи текстОпштина Источно Ново Сарајево увијек подршка успјешним грађанима