Насловна Најновије Посјета представника Привредне коморе Републике Српске поводом почетка “BFC SEE” сертификације Општине...

Посјета представника Привредне коморе Републике Српске поводом почетка “BFC SEE” сертификације Општине Источна Илиџа

140
0
Општина Источна Илиџа ускоро започиње процес сертификације општина са повољним пословним окружењем у југоисточној Европи – BFC SEE (Business Friendly Certification), који у Републици Српској реализује Привредна комора Републике Српске, као акредитована институција за реализацију овог програма.
 
Да би се стекао BFC SEE сертификат, Општина Источна Илиџа мора испунити низ критеријума који ће допринијети ефикаснијој и бржој услузи према привредним субјектима и инвеститорима на подручју општине Источна Илиџа.

Тим поводом, јуче је у Општини Источна Илиџа одржан састанак којем су присуствовале представнице Привредне коморе РС Оливера Радић и Свјетлана Кевић Зрнић, представница Подручне привредне коморе Источно Сарајево Винка Мичић и евалуатори програма, Новка Благојевић и Драган Мишић.

У име Општине Источна Илиџа састанку су присуствовали начелник Маринко Божовић и шеф Канцеларије за локално-економски развој Драгана Шобот, заједно са сарадницима који су укључени у реализацију програма сертификације.

На састанку су разматрани критеријуми које је потребно испунити у наредних годину дана и договорене прве активности, које ће Канцеларија за локално-економски развој Општине Источна Илиџа реализовати у току овог мјесеца.

Сам програм сертификације трајаће годину дана, а све уведене процедуре Општина Источна Илиџа, биће обавезна да примјењује и у будућности, с обзиром на то да сертификат траје три године и по истеку тог рока општина приступа процесу ресертификације.

ИЗВОРОпштина Источна Илиџа
Претходни текстНалетјели су на Данку у пуној брзини! Откривена језива истина о убиству дјевојчице
Сљедећи текстПотврђена оптужница због напада на полицајца на Палама